Един от най-заможните хора в Турция е натрупал стотици милиони

...
Един от най-заможните хора в Турция е натрупал стотици милиони
Коментари Харесай

Айдин Доган има свободни $700 милиона. И иска да ги изхарчи за сделки

Един от най-заможните хора в Турция е натрупал стотици милиони долари свободен капитал и към този момент е подготвен да го изхарчи за придобивания в страната и отвън нея. Ръководеният от турския милиардер Айдин Доган холдинг е подготвен да изхарчи за разнообразни покупко-продажби 700 милиона $, написа Bloomberg.

Dogan Holding, която е притежател и усправлява Trump Towers в Истанбул, ще търси опция за вложения в турски производители от автомобилната и химическата промишленост, както и да разшири бизнеса на дъщерните си компании Celik Halat ve Tel Sanayii AS и Ditas Dogan Yedek Parca AS.

" Водим усилени договаряния за четири или пет актива в автомобилната индустрия, химическата и опаковъчната промишленост ", показва основният изпълнителен шеф на компанията Каглар Гогус. " Не бързаме с крайното решение, само че може да приключим една от покупко-продажбите още тази година или при започване на идната ", добавя той.

Според осведомени договаряния се водят с компании, като Mitsubishi и Suzuki.

Холдингът на Айдин Доган има в портфолиото си активи от енергийния, имотния и туристическия бранш. Неговото управление търси опция за покупко-продажби, откакто през предходната година съумя да продаде телевизионния си бизнес за близо 1 милиард $.

През 2018 година групата купи Trump Towers в Истанбул против 850 милиона лири или 150 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР