Един от най-ярките цигулари от своето поколение, роденият във Вилнюс

...
Един от най-ярките цигулари от своето поколение, роденият във Вилнюс
Коментари Харесай

Виртуозният цигулар Юлиан Рахлин: България е прекрасна, ще дойда отново

Един от най-ярките цигулари от своето потомство, роденият във Вилнюс австрийски виртуоз Юлиан Рахлин, възпитаник на огромния Пинкас Цукерман, направи своя дебют на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “ 2019. Той е работил с именити диригенти като Рикардо Мути, Зубин Мета и Джеймс Ливайн, партнирал е на знакови инструменталисти като Марта Аргерич, Наталия Гутман, Ефим Бронфман, Гидон Кремер, Юрий Башмет, Максим Венгеров, Миша Майски.

Рахлин свири ослепително и на виола, а от 1998 година се изявява и като диригент. За него пишат творби популярни модерни композитори като Кшищоф Пендерецки, Гия Канчели и Ришар Дюбуньон. Записва за Sony Classical, Warner Classics и Deutsche Grammophon, а рецензията постоянно дава високи оценки за неговите записи. От 2000 година развива собствен фестивал „ Юлиан Рахлин и другари “ в Дубровник. Преподава във Виенската филхармония и води майсторски класове по целия свят. Има и дейна благотворителна и просветителска активност като дипломат на благосклонност на UNICEF.

Юлиан Рахлин беше във Варна със своята цигулка Страдивариус Ex-Liebig от 1704 година, на която извърши соловата партия в Концерт за цигулка и оркестър от Шостакович. Фестивалната аудитория посрещна осъществяването му със бурно вдъхновение и крясъци „ Браво! “, а той се отблагодари с един замайващ бис от Йожен Изаи. След края на този мощен концерт Юлиан Рахлин беше общителен да отговори на въпроси на медиите:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР