Един от най-влиятелните лидери на банди в Хаити Джими Шеризие

...
Един от най-влиятелните лидери на банди в Хаити Джими Шеризие
Коментари Харесай

Лидерът на банда в Хаити обяви, че ще се бори срещу чуждестранните въоръжени сили в страната

Един от най-влиятелните водачи на банди в Хаити Джими Шеризие предизвести, че ще се бори с всички интернационалните въоръжени сили, ситуирани в карибската страна, в случай че извършат злоупотреби , оповестява " Асошиейтед прес ".

По време на конференция той също прикани хаитяните да се активизират против държавното управление.  

По-рано министър-председателят на Хаити Ариел Хенри настоя за разполагането на задгранични въоръжени сили в страната през октомври. Целта е те да оказват помощ в битката против бандите които управляват 80% от столицата на Порт о Пренс.
 Антонио Гутериш: Нужна е мощ против незаконните групи в Хаити
Антонио Гутериш: Нужна е мощ против незаконните групи в Хаити

Секретарят на Организация на обединените нации показва отчет за вариантите които има военния съюз

В края на юли африканската нация Кения предложи да управлява многонационални сили, а Съединени американски щати обявиха по-рано този месец, че ще показват резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за разрешаване на многонационалната задача.

Шеризие сподели, че би приветствал непозната интервенция, в случай че тя се показва в това да бъдат задържани министър-председателя, локалната полиция и корумпираните политици . За последните се твърди, че продавали муниции и оръжия в бедните квартали на Хаити.

" Ако непознатата мощ пристигна да помогне и обезпечи сигурност, с цел да може животът да стартира изначало, ние също ще приветстваме ", сподели той.

Шеризие също така предизвести, че хаитяните ще се надигнат, в случай че някоя интернационална мощ повтори дейностите на предходните мироопазващи сили на Организация на обединените нации, в това число осъществяване на полово принуждение и.

 Организация на обединените нации прикани света да помогне на Хаити
Организация на обединените нации прикани света да помогне на Хаити

От септември насам бандити блокират основния терминал за гориво

" Ще се борим против тях до последния си мирис ", сподели той. " Това ще бъде борба на хаитянския народ за избавяне на достолепието на страната ни. "

Организация на обединените нации няма коментар, сподели представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Шеризие разгласи още, че групата, която управлява, G9 Family and Allies, към този момент не води война с друга група, известна като G-Pep. Той прикани Министерството на образованието да отвори още веднъж учебните заведения в Сите Солей и други сиромашки квартали, които са затворени поради воюващи банди.

До момента насилието на бандите е разселило близо 200 000 хаитяни, чиито домове са били опожарени от бандите.

 Съветът за сигурност на Организация на обединените нации обмисля наказания за бандите в Хаити
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации обмисля наказания за бандите в Хаити

Първият, който ще бъде глобен, е Джими Шеризие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР