Един от най-великите скиори в историята Марк Жирардели обяви, че

...
Един от най-великите скиори в историята Марк Жирардели обяви, че
Коментари Харесай

Марк Жирардели иска среща с Борисов заради Банско: Ще загубим мача, и то фатално

Един от най-великите скиори в историята Марк Жирардели разгласи, че ще желае среща с премиера Бойко Борисов и всички заинтригувани министерства за развиването на ски курорта в Банско, по време на разкриване на ски сезона в Пирин.
" Вече сме на стадий, в който би трябвало да развием курорта, другояче ще загубим мача, и то съдбовно ", съобщи именитият австриец, който е притежател на 5 международни купи в ските, и даде образец с родината си, където единствено за този сезон отварят нови 50 лифта и влекове.

" Това е като в страната - с цел да се развива стопански, би трябвало да направиш пътищата, с цел да могат хората да търгуват със своето произвеждане. При ски курортите е същото - инфраструктурата също е от уверено значение и сега тази тук се задъхва ", съобщи Жирардели. Той похвали новата екологична самодейност в ски зоната, където през този сезон няма да се употребява никаква пластмаса, а единствено естествени материали, които да се разграждат. " Аз персонално не съм чувал в различен курорт да се прави сходна стъпка в борбата с пластмасата ", добави той. Според Жирардели, концепцията София да кандидатства за младежка олимпиада е превъзходна.

" Винаги, когато свързват името ти с олимпиада, това носи взрив в туризма. Хората си споделят: " След като МОК дава олимпиада, там има съвършени писти, инфраструктура, заведения за хранене и всичко, другояче нямаше да им я дадат, и просто си споделят - за какво и ние да не отидем да забележим. " Младежката олимпиада е доста добра стъпка за привличане и на други огромни надпревари, а в бъдеще може да се намерения и за огромна олимпиада. Според мен 10 години са предостатъчни на България да се приготви ", счита ски легендата.

Кметът на Банско разгласи, че най-вероятно от следващата година ще стартира градежът на газопровода до курорта, който също ще помогне на екологията. От тази година всеки, който употребява екологични горива за отопление, получава 5% отстъпка от такса боклук. Сезонът бе открит по традиция с доста надпревари и игри, както и с концерт на поп-дивата Гери-Никол. В борбата на звездите тимът на Жирардели победи този на Мария Киркова с дребна разлика. Най-добрата ни алпийка бе принудена да смени австрийската легенда Патрик Ортли, който в четвъртък бил признат по неотложност в болница, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР