Един от най-великите мачове в тениса. Това прозвище придоби вчерашният

...
Един от най-великите мачове в тениса. Това прозвище придоби вчерашният
Коментари Харесай

Джокович и Федерер сътвориха паметен финал в историята на тениса

" Един от най-великите мачове в тениса ". Това название закупи вчерашният край на " Уимбълдън " сред Новак Джокович и Роджър Федерер, който беше извоюван от сърбина.

133 години традиция. С течение на времето именитите кортове на " Ол Ингланд Клъб " стават сцена на паметни тенисбитки. Така беше и в неделния ден.

Федерер и Джокович сътвориха нещо, което остава в историята. Гладиаторска борба, приковала погледите даже и на тези, които са надалеч от спорта.

" Ако не си гледал тенис, след този край безусловно ще започнеш! ", " Ако не сте избрали имена за бъдещите си деца, кръстете ги Новак и Роджър! ". Това бяха единствено част от реакциите след епичния мач.

Мач, който както повелява традицията, беше следен от английското кралско семейство, от кино и спортни звезди.

Но не както постоянно, а по собствен си, обаятелен метод, въодушеви мнозина. Новак Джокович победи и обра овациите даже на тези, които не го подкрепяха.

А статистиката е красноречива - сърбинът, Федерер и Надал имат общо 54 трофеи от Големия шлем. Общата им възраст е над 102 години и заемат първите 3 позиции в международната класация.

Път на младите. Но преди този момент да го заслужат от Голямата тройка, която не стопира да въодушевява с наличието си на корта, а и отвън него.
 Джокович завоюва Джокович завоюва "Уимбълдън " в необикновен дуел с Федерер (Снимки)
Новак Джокович завоюва 16-та купа от Големия шлем. На финала на "Уимбълдън " сърбинът надигра Роджър Федерер с 3-2 сета, в един от най-великите мачове...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР