Един от най-възрастните воини от Българската армия – Иван Киров

...
Един от най-възрастните воини от Българската армия – Иван Киров
Коментари Харесай

95-годишен ветеран от войните поведе хоро с внуци и правнуци в Лом

Един от най-възрастните воини от Българската войска – Иван Киров от ломското село Станево, отпразнува 95 –ия си рожден ден. Бай Иван – както е прочут белокосият мъж, дойде на празненството си зад кормилото на обичания си „ Опел ”, следван от коли, цялостни с деца, внуци и правнуци.

Дълголетникът е участник в двете етапи на войната с хитлеровите армии и притежател на дузина ордени и медали от България, Съюз на съветските социалистически републики и Русия. След връщането си от фронта е работил като началник на кооперация, шеф на фабрика и шеф автосервиз.

От 70 години някогашният боец е разпален ловджия и водач и макар тежестта на годините продължава да практикува и двете занятия. Със брачната половинка си Роза – към този момент покойница, са отгледали две дъщери, трима внуци и пет правнуци. Роднини и другари почетоха ветерана и го затрупаха с цветя и дарове.

Градоначалничката на Лом Пенка Пенкова подари на остарелия боец торта, кошница с плодове и вино и го награди с почетния знак на кмета за проявената гражданска героизъм през годините и запазване на историческата памет на Лом и общината. Ветеранът бе отличен и от Съюза на воините от запаса, а сътрудниците му от ловната дружинка в село Станево го зарадваха с колхидски фазан.

„ Да ме стигнете и надминете по възраст. И да знаете, че дългия живот и положителното здраве идват от труда, общуването с природата и с положителни другари! ” сподели на гостите си енергичният дядо и поведе хорото с деца и внуци.
 bai_ivan_95_lom1  bai_ivan_95_lom3  bai_ivan_95_lom4
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР