Един от най-вълнуващите сезон е вече тук. Тази година обаче

...
Един от най-вълнуващите сезон е вече тук. Тази година обаче
Коментари Харесай

Най-посещаваните аквапаркове в света

Един от най-вълнуващите сезон е към този момент тук. Тази година обаче лятото е друго - пандемията на новия ковид и последвалата рецесия сигурно трансформираха проектите на мнозина. Заради ограниченията за блокиране и затварянето на границите на страните доста резервации бяха анулирани, което провали както проектите за отмора на милиони души, по този начин и сезона за милиони бизнеси.

Лятото обаче ще става все по-жарко, което сигурно ще извади хората от домовете им. А в случай че не могат да стигнат до морския или океанския бряг, с цел да се забавляват и почиват, опцията на аквапарковете постоянно остава допустима.

Ето петте най-посещаваните аквапарка в света:

5. Thermas Dos Laranjais

Рекламиран като най-популярният курорт в региона на Сао Пауло, Бразилия, Thermas Dos Laranjais има повече гости от всеки различен воден парк в цяла Латинска Америка. Годишно в аквапарка отиват 1,8 милиона гости.

Паркът е основан през 1987 година, а водите за неговото действие се зареждат от Guarani Aquife - главния под земята запас на сладка вода в Южна Америка.

Thermas Dos Laranjais поддържа избор от към 50 атракции, като нормално започва най-малко една нова стратегия всяка година. Най-популярната атракция на парка са неговите водни влакчета.
 Снимка 488547
Източник:

4. Bahamas Aquaventure Water Park (Atlantis Paradise Island)

Bahamas Aquaventure Water Park е най-големият воден парк на Карибите. Той е ситуиран на Бахамските острови, а в него годишно отиват 1,9 милиона гости.

Аквапаркът предлага огромен избор от атракции и разполага с 18 водни пързалки, в това число " The Abyss " - 60-метрова пързалка.

Комплексът е основан през 1998 година и с изключение на водните занимания предлага на гостите си огромен избор от търговски обекти, обилие от нощни клубове и голямо казино.
 Снимка 488546
Източник:

3. Blizzard Beach , част от света на Disney

Третият най-посещаван аквапарк в света е от света на Disney. Blizzard Beach се намира във Флорида и макар горещия климат, комплексът е изработен с радикално друга тема - като ски курорт.

Създаденият през 1995 година парк притегля по 2,1 милиона гости годишно. Една от най-известните атракции в парка е по този начин нареченият връх Гушмор (Mount Gushmore), който е изкуствено заснежен и е с височина от към 30 метра. Водната пързалка стартира от върха и дори е считана за най-бързата такава в света, откакто човек може да доближи скорост от цели 90 километра в час.
 Снимка 488545
Източник:

2. Typhoon Lagoon , част от света на Disney

Typhoon Lagoo е вторият максимален воден парк в света, що се отнася до броя на годишните посетителите. Комплексът е издигнат през 1989 година и се намира във Флорида, Съединени американски щати. Той регистрира годишно към 2,3 милиона гости.

В парка се намира една от най-големите изкуствени лагуни за сърф в света, както и един от най-големите открити вълнови басейни.

Паркът също е тематичен и пресъздава ураган и последвалия от него безпорядък и съсипия. Декорът и атракционният център се намират към остатъци и разпръснати риболовни лодки и такъми, които основават спомагателна атмосфера за гостите.
 Снимка 488544
Източник:

1. Chimelong Water Park (Химелонг)

Chimelong Water Park е най-големият по брой гости воден парк в света. Създаден през 2006 година в китайската провинция Гуандун, комплексът регистрира над 2,5 милиона посетители на година.

Паркът елементарно изтласква конкуренцията в Китай, предоставяйки на посетителите най-новите и вълнуващи атракции, в това число " Екстремната река " и " Возене в Торнадо ".

Паркът се развива извънредно бързо, поради планувания в началото непретенциозен брой на услуги, като единствено един ресторант да вземем за пример.

Известният воден парк и водач в актуалната ранглиста е получавал и голям брой оценки, измежду които такива за най-хубав воден парк в света и годишна туристическа атракция по желание на туристите.
 Снимка 488543
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР