Един от най-важните въпроси касаещи всеки механизъм е неговата издържливост,

...
Един от най-важните въпроси касаещи всеки механизъм е неговата издържливост,
Коментари Харесай

Изследователи останаха разочаровани от издържлиостта на Galaxy Fold

Един от най-важните въпроси касаещи всеки механизъм е неговата издръжливост, т.е. какъв брой живот може да чака човек от него. В сферата на непрекъснато употребявани устройства като смарт телефоните реализирането на дребни преносими елементи за провокира подозрения за тяхната издръжливост. Затова не е учудващо, че още преди представянето на първия си сгъваем смарт телефон, Galaxy Fold, от Samsung оповестиха, той е тестван и устоя 200 хиляди цикъла на прегъване и разгръщане.

Колегите от CNET взеха решение да тестват компанията и предаваха онлайн в YouTube собствен тест на устройството. То сполучливо мина границата от 100 хиляди сгъвания и разгъвания, само че към 120 хилядното такова обаче се оказа, че едната дясната половина от гъвкавия екран не работи. Малко по-късно устройството въобще отхвърли да се включи.

Все отново е редно да се означи, че даже 100 хиляди цикъла са много. От самата Samsung пресмятат, че запас от 200 хиляди сгъвания би стигнал за пет години, в случай че потребителят му го разгъва по 100 пъти дневно. Трябва да напомним, че Galaxy Fold разполага и 4,6-инчов външен екран, който е предпазен от обичайно стъкло и е изцяло задоволителен за бързи интервенции с устройството.

Разбира се би трябвало да се означи, че става дума за артикул, в който копанията изследва нови простори и тества технологии и подходи. Galaxy Fold коства съвсем 2000 $ и е съвсем несъмнено, че човек, подготвен да отдели толкоз средства за смарт телефон, не би го употребил години наред. Също по този начин, имайки поради по какъв начин и в какви условия се употребяват мобилни устройства надалеч не е несъмнено, че животът му няма да бъде преустановен от други фактори

Няма по какъв начин да не отбележим и че този път Galaxy Fold се оправя доста по-добре от първия опит той да бъде пуснат в продажба. Тогава устройства започнаха отхвърлят безусловно в първите часове след изваждането им от кутията в ръцете на публицисти, които трябваше да се срещнат с модела преди формалното му показване му напролет.

След това Samsung в продължение на няколко месеца модифицира продукта си и той към този момент се продава в Съединени американски щати. Предстои стартирането му в страни от Стария континент през октомври.

Time of death: 2:15am PT. Watch our Galaxy Fold get folded 120,169 times until its demise: https://t.co/QoV3esBzxD pic.twitter.com/K96xqYp3FH
— CNET (@CNET) October 4, 2019
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР