Един от най-важните приоритети на Министерството на земеделието, храните и

...
Един от най-важните приоритети на Министерството на земеделието, храните и
Коментари Харесай

Подобряване качеството и безопасността на храните е сред най-важните приоритети на МЗХГ


Един от най-важните цели на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) е възстановяване качеството и сигурността на храните, сподели заместник-министърът на МЗХГ Янко Иванов на честването на Дeня на хранително-вкусовата индустрия в България.

На конгрес в София той уточни, че методите, посредством които се осъществят тези политики, обгръщат както основаването на ново законодателство и рационализиране на съществуващото, по този начин и възстановяване и насърчаване механизмите на надзор. Министерството основава допустимо най-хубави условия за достъп на българските храни на пазара, в това число и непосредствено от фермата или дребния производител, посредством по този начин наречените къси вериги на доставки, уточни още зам.-министърът.

По думите му браншът залага по едно и също време на традициите и новаторството, като огромният брой нови продуктови оферти, които участват на пазара, се обуславят от по-високите потребителски условия. От огромно значение е потреблението на първични материали, които дават отговор на европейските стандарти за качество и сигурност, счита още доктор Янко Иванов.

Заместник-министърът е връчил награди на отличените в състезанието "Хранително-вкусова промишленост-фирмени нови артикули и технологии ".

Източник: dariknews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР