Един от най-уважаваните историци от Стария континент Норман Дейвис поема

...
Един от най-уважаваните историци от Стария континент Норман Дейвис поема
Коментари Харесай

Човешката история, разгледана Под различни небеса

Един от най-уважаваните историци от Стария континент Норман Дейвис поема на странствуване из международното минало.
Норман Дейвис – един от най-уважаваните историци от Стария континент и създател на монументалните проучвания „ Европа. История “ (1966), „ Европа – Изток и Запад “ и „ Европа във война 1939 – 1945 “ – се впуска в световно странствуване „ Под разнообразни висини “!
Неговото премеждие из предишното, въодушевено от всички пътешественици в историята, изследва другите лица на актуалния свят и комплицираните процеси, довели до неговото образуване и смайващо многообразие.
Дейвис съумява да обиколи света от Франкфурт до Франкфурт през първата половина на 2012 година, като минава през Индия, Югоизточна Азия, Полинезия, Съединените щати и назад в Европа. Желанието му е освен да обогати личните си енциклопедични знания за европейската история, изследвайки по какъв начин тя е повлияла на целия свят през колониалния интервал, само че и да огледа на международното минало от дръг ъгъл – като на общо минало на цялата човешка цивилизация.
Защото през хилядолетията хората постоянно са търсили по-добри земи за живот, постоянно са пътували, воювали, само че и в последна сметка са оставали едно цяло.
В първокласното издание на „ Под разнообразни висини “ човешката история е не просто роман за непрекъсната смяна, само че и за неоспоримо развиване.
„ Всичко има своята история – в това число историята на намирането на пътя или на изгубването му. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР