Един от най-успешните състезатели в цялата история на тениса Роджър

...
Един от най-успешните състезатели в цялата история на тениса Роджър
Коментари Харесай

Федерер призова ръководствата на мъжкия и женския тенис да се обединят

Един от най-успешните състезатели в цялата история на тениса Роджър Федерер съобщи, че е пристигнало времето WTA и АТР да се обединят. Швейцарската легенда съобщи, че обединяването на управителните тенис-асоциации при мъжете и при дамите евентуално от дълго време е трябвало да стане и и че пандемията COVID-19 е идеалното време за сливане на техните сили.

"Просто се чудя! Аз ли съм единственият, който мисли, че в този момент е моментът мъжкият и женският тенис да бъдат обединени и да се съберат в едно цяло? ", написа Федерер в своя "Туитър ".

"Представям си обединение сред WTA и ATP. Не приказвам за сливане на надпреварите на корта, а за обединение на управителните органи (ATP и WTA), които управляват професионалните турнета за мъже и дами. Вероятно това е трябвало да се случи от дълго време, само че мисля, че няма по-подходящ миг от сегашният. В тези сложни времена за всеки спорт ние можем да продължим с две отслабени федерации или с една мощна, написа още Федерер.

Австралиецът Ник Кирьос бързо се съгласи като лайкна коментара на швейцареца и го поддържа. Но не всички мислят по този начин. Например някогашният италиански експерт Андреа Гаудиенци, който в този момент е новият изпълнителен шеф на АТР. "Мисля, че работата с по-близко съдействие е неразумна. Ние си имаме относително обособени аудитории и е едно от преимуществата ни. Дамските шампионати са в действителност неповторими. Нека оставим разнообразието да бъде водещото.

"Иначе ние имаме обединени надпревари, каквито да вземем за пример са шампионатите от Големия шлем. Там работим дружно, само че в последна сметка не сме и не е рационално да бъдем, сподели Гаудиенци пред Радио Тенис ATP.

"Наистина не го одобрявам и имаме страховит шанс, че сме отделени все още. Други спортове би трябвало да гледат на това, което направихме до момента. Това е в действителност значимо и е голяма опция, тъй като става доста привлекателно наличие за малките екрани, споделя още италианският началник. Бившата номер 1 при дамите Били Джийн Кинг от дълго време е покровител на концепцията, а също по този начин я поддържат Стейси Алъстър и Ан Уорчестър- някогашни изпълнителни шефове на WТА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР