Един от най-успешните ни дизайнери – Светослав Колчагов, вече намира

...
Един от най-успешните ни дизайнери – Светослав Колчагов, вече намира
Коментари Харесай

Българският дизайнер Светослав Колчагов работи за най-големите имена в модата

Един от най-успешните ни дизайнери – Светослав Колчагов, към този момент намира самопризнание и в чужбина.

Няма жена почитателка на известния сериал „ Сексът и градът ", която да не завижда на Кари Брадшоу за сватбената ѝ рокля. Малко хора знаят обаче, че екстравагантната булчинска рокля в цвят шампанско и с марка „ Вивиан Уестууд " в действителност е дело на Светослав Колчагов. По това време той работи за червенокосата британка, а срещата със Сара Джесика Паркър няма да не помни в никакъв случай.

„ Винаги, или най-малко първоначално, има една стресова обстановка, тъй като когато мислим за тези звезди, има един боязън, че те са напълно на друго ниво, ние ги слагаме на фундамент. Но сега, в който ги срещнеш, осъзнаваш, че са едни естествени хора като нас. Тя беше необикновено блага и добра и всичко, което аз не съм очаквал. Честно казано, от кино лентата аз имах възприятието, че тя ще е дебелоглав, арогантна, само че всички тези показа се разрушиха за секунда ", разкри Светослав.

„ Миналия месец се навършиха 10 години от основаването на роклята и сега е изложена в магазина на Вивиан Уестууд в Ню Йорк, което естествено ме прави горделив ", добави той.

Вече 17 години Колчагов живее и работи в Лондон. Там стартира и кариерата си на дизайнер. Работи за Алекзандър Макуин, Вивиан Уестууд, Бърбъри и Том Форд. Той в никакъв случай не е учил мода. Работата за Вивиан Уестууд стартира с помощта на рекомендациите на своя колежка. Оказва се, че самата Вивиан също няма фешън обучение.

„ Мисля, че в действителност в работата ми с Вивиан Уестууд това беше моето преимущество пред всички останали. Не е загадка, че самата Вивиан няма фешън обучение, тя беше просто учителка по литература, преди да стартира да се занимава с мода. Начинът, по който тя работи, е неповторим. Аз на никое място не съм се сблъсквал с техниките, с които тя работи. Това ни сближи, тъй като и двамата мислим по напълно друг метод от това в университета ", счита Светослав.

Казва, че най-голямо ентусиазъм получава от дамите, и не желае да прави облекла за мъже.

„ Като персона най-голямото ми ентусиазъм е Кейт Бланшет – изключителна жена, с лъчение. Имах удоволствието да работя 3 пъти с нея, до момента в който бях при Вивиан Уестууд и това е дамата, която ми е направила най-голямо усещане. Разбира се, другата, която бих споделил, е Сара Джесика Паркър. Просто излъчването, тази аура, която те имат, е нещо доста рядко ", безапелационен е Светослав.

От няколко години той има своя марка рокли, които покоряват международните фешън сцени. Неговите шедьоври носят Дани Миноуг, Бионсе, Кейти Прайс, Дженифър Анистън. В момента Колчагов се готви за седмицата на модата в Лондон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР