Един от най-успешните български състезатели в професионалния и аматьорския бокс

...
Един от най-успешните български състезатели в професионалния и аматьорския бокс
Коментари Харесай

Кубрат Пулев с повишение от родната войска – става лейтенант от резерва

Един от най-успешните български състезатели в професионалния и аматьорския бокс Кубрат Пулев ще бъде нараснал от сержант в лейтенант от запаса на Въоръжените сили на Република България.

Тържествената гала ще се състои на следващия ден, 18 декември, в Министерството на защитата. Пагоните ще му връчи персонално министърът на защитата Красимир Каракачанов в наличието на заместник-началниците на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев и вицеадмирал Емил Ефтимов, представители на Министерството на младежта и спорта и други публични посетители.

Освен това, министър Каракачанов ще награди и 10-те най-хубави спортисти на Министерството на защитата, военните спортни клуба, класирани на първите три места в държавните военни шампионати на Националната военна спортна федерация, и други изявени през годината състезатели и спортни деятели с принос към българския боен спорт.  

Кубрат Пулев има забележителна кариера в тежката категория на аматьорския и професионалния бокс. В интервала сред 2005 година - 2010 година (докато е играч на мъжкия народен тим на България) Кубрат Пулев е военнослужещ (сержант) в Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на защитата. Участвал е и е печелил медали от десетки интернационалните и национални турнири; има изиграни към 300 мача. 

Първият орден при мъжете от Световно състезание в категория +91 кг печели през 2005 година в Китай. През 2008 година Пулев завоюва европейска купа в Ливърпул като наред с другите самопризнания, за това достижение получи премия за най-хубав армейски състезател на 2008 година

От 2009 година се състезава сполучливо в професионалния бокс. През 2011 година (вече сержант от резерва) Кубрат Пулев завоюва първия си трофей при експертите - интернационалния пояс на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория. През 2012 година стана европейски първенец при експертите. Същата година получи награден знак „ За принос към Министерството на защитата “. Пулев стана и формален кандидат за международната купа на Владимир Кличко, версия IBF. Срещата с Кличко се състоя през 2014 година и приключи с първа загуба на българина след 20 следващи победи на професионалния кръг. В идващите години Кубрат Пулев записа още веднъж няколко сполучливи мачове и трофеи в кариерата си (2016 година за повторно е европейски първенец за професионалисти). 

С боксовата си кариера Кубрат Пулев се трансформира в един от най-популярните български спортисти в бойните спортове в международен мащаб. Известен е с родолюбието си, поддръжката на публични и национални начинания, а триумфите му на спортното поле способстват за издигане на престижа на Българската войска, означават от Министерството на защитата. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР