Един от най-трудните моменти в живота е моментът когато почине

...
Един от най-трудните моменти в живота е моментът когато почине
Коментари Харесай

Душите на починалите ви близки не умират

 починали-хора

Един от най-трудните моменти в живота е моментът когато почине обичан човек. Липсва ни физическото наличие, прегръдките и гласът му – в резюме, физическите неща, които свързваме с нашето семейство, другари или близки.

Трудно е да приемем този факт, че непосредствен човек вечно си е тръгнал от нас и е минал на различен стадий на идващия стадий от съществуването. Но животът прави нов поврат и ви предлага опция да видите другата страна на гибелта.

Ето няколко значими неща, които би трябвало да знаете за гибелта на своите близки.

Ще се срещнете с тях отново…

Многобройни клинични и научни проучвания приказват, че след гибелта ще бъдете още веднъж с вашите отишли си близки. Много хора, претърпели клинична гибел, са влезнали в контакт с умрели близки.

За страдание, да изпитат сходен опит съумяват единствено единици. Няма явен отговор по какъв начин да влезем в контакт с умряли родственици.

Молете се повече, с цел да съумеете да почувствате наличието на околните ви, медитирайте, с цел да станете по-спокойни и умиротворени, по този метод може да почувствате едвам доловимото им наличие. Уединете се с природата, душите им са на всички места, където има тишина и покой.

Сега те в действителност са на по-добро място

Помнете, че в този момент вашите близки се намират в по-добър свят.

Спомнете си най-хубавите си дни, най-щастливите и енергични моменти, а след това ги умножете по милион. Примерно такива чувства изпитват на небето душите на отишлите си хора, в случай че по време на земния си живот не са правили зло.

Съгласете се, че от тази позиция гибелта към този момент не наподобява толкоз страшна. Може би звучи прекомерно хубаво, с цел да бъде истина. Но пък в земния си живот сме привикнали да се борим и да изпитваме голям брой разочарования и по предписание чакаме единствено неприятни вести. Затова и ни е мъчно да повярваме в хубавия задгробен живот.

Ето ви една тъжна история, която обаче има бездънен смисъл. Майка, изгубила единствения си наследник, решила да излекува тъгата си, като оказва помощ на другите.

Всяка седмица тя носила на скитник купа със чорба и всякога, когато пособия на бездомника, безмълвно повтаряла името на починалия си наследник и си представяла скъпото му лице. Тя съсредоточавала мислите си върху времената, които те прекарали дружно.

Вместо да се отдаде на тъга и болежка, тя решила да оказва помощ на нуждаещите се и да си спомня радостните мигове, като по този метод облекчавала болката от загубата.

Смъртта е значима част от живота

Винаги сме се питали: „ Защо би трябвало да умираме? Защо хората не живеят постоянно? “ Отговорът е елементарен: в действителност, не умираме, а просто сменяме външната форма на своето битие.

Това изменение наподобява като заплашителен завършек на съществуването за тези хора, които гледат на живота единствено като на земно битие.

Представете си какъв брой скучно и задушаващо би било непрекъснатото еднообразие. Спомнете си обичан филм и се запитайте „ Искам ли да го виждам всеки ден в продължение на цяла безкрайност? “ Отговорът е явен: несъмнено, че не. Така е и с живота.

Душите обичат разнообразите, пространството и приключенията, а не застоят и рутината. Животът значи безконечни промени. Това е отлична конфигурация, с цел да се освободите от страховете и да разберете, че за всичко си има аргументи.

Ето ви друга тъжна, само че поучителна история: трите деца на Марла умряли. Изглеждало, че дамата ще изпадне в дълбока меланхолия, само че вместо това, тя си задала следния въпрос: „ Как мога да оказа помощ на другите, като преодолея гибелта на личното си дете? “

Днес тази жена оглавява групата „ Помощ за родители, изгубили деца “. И това е прелестна проява за това по какъв начин постоянно можем да изберем верния път, даже и да преживеем най-страшното: загубата на непосредствен човек.

Използвайте и споделяйте даровете, които ви изпращат душите на умрелите ви близки

В някои култури се счита, че когато почине непосредствен човек, той ви изпраща нравствен подарък. Мнозина са забелязали обилни промени в личността си или силата си откакто е починал някой непосредствен.

Ние сме енергийни същества, живеещи в енергийна Вселена. Всички наши взаимоотношения до дословен продан на физически молекули и енергийни модели.

Представете си, че душите на умрелите близки могат да предават своите обич, хрумвания, ентусиазъм на тези, които са останали на Земята и който доста обичат. Приемете тези дарове, използвайте ги, с цел да облекчите тъгата си и да подобрите себе си и света.

Тази точка е особена значима за разбирането на някои неща, свързани със гибелта на обичан човек. Погледнете обратно, повлияла ли ви е гибелта на непосредствен човек, станали ли сте по-съвършени в нещо или трансформирали ли сте се в нещо към по-добро?

Не се винете

Освободете се от всяко възприятие на виновност, обвързвано с отишъл си човек. Може в миналото не сте постъпили добре с него, създали сте нещо неприятно или не сте му помогнали. Не се винете, освободете се от възприятието на виновност.

Всяка душа напуща земния си път в своето време и не трябва да вините себе си за каквото и да било. Така вършиме неприятно и на себе си, и на обичания човек, който към този момент е напуснал този свят.

Освободете се от това възприятие, което просто ви изгаря и не носи никаква изгода нито на близките, нито на личната ви душа.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР