Един от най-търсените бракониери на тигри в Индия, който ядял

...
Един от най-търсените бракониери на тигри в Индия, който ядял
Коментари Харесай

Арестуваха най-опасния бракониер, ял пениси на мечки

Един от най-търсените бракониери на тигри в Индия, който ядял пениси на бърнести мечки, е задържан, откакто успяваше да се измъкне в продължение на шест години.

Служители на дивата природа в централния щат Мадхя Прадеш сътвориха специфична работна група през 2013 година, откакто бяха открити няколко натрупа на бърнести мечки с изчезнали репродуктивни органи.

Арестуваният мъж, именуван Ярлен, принадлежи към общественост, която има вяра, че пенисът на бърнестата мечка - посочена като "застрашена от изгубване " в аления лист на IUCN - може да лекува заболявания, в това число импотентност.

Според „ Таймс ъф Индия “ той признал в полицията, че е умъртвил няколко тигри, доста бърнести мечки, стотици глигани и пауни.

Служител от отдела по горите в Мадхя Прадеш сподели за Агенция Франс Прес, че задържаният щял да продава жлъчните мехури на мечките, за които също се счита, че имат специфични свойства, по поръчки на предприемачи в Индия. Бракониерът живеел с подправени документи за идентичност.

През годините той употребявал няколко имена, като най-новото е Джасрат, обявиха представители на властта.

Той е разследван и за убийството на тигрица, която изчезна в резервата Пенч в Мадхя Прадеш през 2012 година, съобщи формалният чиновник на Агенция Франс Прес.

Година по-късно, кожата на животното е открита на 1500 километра в Непал.

Индия е дом на съвсем 75 % от тигрите по света и сега има 2967 от огромните котки. По данни на държавното управление Мадхя Прадеш оглавява листата с над 500 от тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР