Един от най-старите рекорди в българския футбол ще бъде подобрен

...
Един от най-старите рекорди в българския футбол ще бъде подобрен
Коментари Харесай

20-годишен рекорд в българския футбол ще падне след седмица

Един от най-старите върхове в българския футбол ще бъде усъвършенстван идния вторник, стига всичко да е наред с един футболист. Ако халфът на " Локо " (Пд) Георги Илиев влезе на терена против родния " Черно море ", това ще е неговият мач №555 в елитната ни група и така ще излезе пред Марин Бакалов ( " Ботев ", Пд), който през 1999 година завърши кариерата си с 554.

Самият Илиев, който напусна " Черно море " след абсурда напролет с минаването на футболисти през детектора на лъжата, има контракт с пловдивчани до края на 2019 година и не има намерение да го възобновява. В неделя, след успеха над " ЦСКА-София " с 1:0, той удостовери това.

" Оставам до Нова година. Решението съм го взел от дълго време и няма какво да го промени. Няма да оставя огромна празнота в отбора - " Локомотив " ще е по-силен след Нова година - съобщи 39-годишният варненец. - Чувството, че съм играл 454 мача мача, е хубаво. Приятно е да си част от историята на българския футбол, само че по-важното е, че победихме. "

В кариерата си, почнала през 2000 година, Илиев има най-вече мачове за " Черно море " - 322. Играл е също в ЦСКА и " Локо " (Пд), а има също мачове в Китай (за " Шъдзяджуан " ) и в Б група (за " Светкавица ", като преотстъпен).

С повече от 400 мача са също Динко Дерменджиев (447), Виден Апостолов (444), Тодор Марев (422), Христо Бонев (410) и Запрян Раков (403), а от настоящите футболисти Мартин Камбуров ( " Берое " ) е с 395 и може също да влезе скоро в клуб " 400 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР