Един от най-старите човеци, открит от учените досега несъмнено е

...
Един от най-старите човеци, открит от учените досега несъмнено е
Коментари Харесай

Учени откриха какво е ял Еци преди да загине в бой преди 5300 години

Един от най-старите индивиди, открит от учените до момента безспорно е Еци. Неговата мумия е открита в Италианските Алпи. Изследователският център Eurac Research освен потвърди изрично, че Еци е на 5300 години, само че също, че е умрял 45-годишна възраст.
Последните данни са още по-сензационни. Вече наем какво е ял прародителят ни преди да почине. В коремната празнина са открити останки от отровна папрат, прясно или сушено козе месо, еленско месо и зърнени култури, оповестява изданието Current Biology.

Изглежда Еци е бил на диета с повече мазнини, - считат учените. Това, съгласно тях, е естествено, тъй като мъжете са ловували непрекъснато и са изразходвали доста сила. Освен това са воювали.

Категорично е докаано, че Еци се е хранил 30 минути преди да почине. Почти несъмнено е също, че е умрял в битка с съперник.

Мумията на мъжа е открита през 1991 година в Ецталските Алпи. Затова мъжът е кръстен Еци. Трупът-мумия е открит в котловина, където изискванията са удобни за живеене. Това е една от най-старите мумии открити в света. Намерената храна в стомаха на Еци потвърждава, че по това време мазнините са съставлявали към 40 на 100 от продуктите за ястие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР