Един от най-старите боксови турнири в света купа Странджа се

...
Един от най-старите боксови турнири в света купа Странджа се
Коментари Харесай

Красимир Инински: Купа Странджа е един от най-старите турнири и очакваме достойно представяне

Един от най-старите боксови шампионати в света купа " Странджа " се завръща за 70-то юбилейно издание, съобщи кореспондент на БГНЕС. Надпреварата ще се организира от 14 до 19 февруари в зала " София ", а билетите ще бъдат на цени от 5 и 10 лева Очакват се към 350 състезатели от 42 страни, като само Куба и Ирландия от международния хайлайф няма да вземат участие на влиятелния шампионат. България ще взе участие с 32 боксьори, измежду които носителите на купа " Странджа " Даниел Асенов, Петър Белберов, Станимира Петрова, Деница Елисеева и Севда Асенова.

" Турнирът е един от най-старите в света и най-старият в Европа, тъй че е явен неговият авторитет. Пожелавам на нашите участници да са здрави и да се показват почтено ", съобщи президентът на БФ по бокс Красимир Инински. Купа " Странджа " е първият огромен шампионат за българите през тази година, само че напъните на всички ще бъдат ориентирани към продобиване на квоти за Олимпийските игри в Токио следващата година и положително показване на Световното състезание.

" Подготовката ни стартира малко по-късно, само че се качихме на Белмекен и там всичко мина добре. Габриела Димитрова е с травма, а Стойка Петрова се отхвърли, само че всички други девойки са на линия. Смятаме, че ще се представим добре ", съобщи треньорът на женския народен тим Фикрет Ереджебов. " Пожелавам на всички сътрудници триумф и без травми. Каквото зависи от нас ще го създадем ", добави носителката на купа " Странджа " от предходната година Севда Асенова.

" Добре се усещам. Радвам се, че ще се боксирам пред родна аудитория и като цяло, че ще вземам участие още веднъж на купа " Странджа ". Оставям сложната предходна година зад тила и чакам да реализира максимума ", регистрира Станимира Петрова. " Турнирът с всяка година става все по-силен, идват повече страни. Моите сили и сила по-скоро са ориентирани към идните европейско и международно, само че в този момент на този шампионат ще видя моментното си положение ", разяснява Петър Белберов, който завоюва купата при мъжете предходната година.

" Започваме годината с взор към Токио 2020. Направихме лагер на Белмекен като поставихме ударението върху техническата работа и повишение честотата на ударите. Смятаме, че подготовката ни е много добра и в този момент ще се срещнем със спортисти от най-високо равнище. Сред тях има международни и олимпийски първенци. Нашите участници обаче са готови и огромна част от тях са към момента млади, коео е хубаво. Смятам, че сме подготвени ", съобщи националният треньор на мъжете Жоел-Солер Арате. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР