Един от най-славните олимпийци на България - Йордан Йовчев -

...
Един от най-славните олимпийци на България - Йордан Йовчев -
Коментари Харесай

От кого чака олимпийски медал Йордан Йовчев?!

Един от най-славните олимпийци на България - Йордан Йовчев - бе посетител на "Събуди се " и показа упованията си от българските представители в Пьонгчанг.

Според него най-големи очаквания за триумф би трябвало да чакаме от Радослав Янков, както и от биатлонистите ни.

Относно отличния резултат на Владимир Зографски в ски-скока, Йовчев с усмивка означи: "Окрилен е. В кръга на шегата, четох, че е влюбен, несъмнено това го окрилява. Много са факторите, би трябвало доста работа, и много шанс. "

"Броят спортисти е добър. Всички сме вторачени в Радо Янков, също и в биатлона. Чепеларе не инцидентно чака първенци. Сигурно не е инцидентно, в Родопите са доста работливи хората, " съобщи още гимнастикът.

"Аз съм тръгнал от Пловдив. Като дребен гледах огромните като заслепен. Дълги часове упражнявах, двуразово, триразово. Спортната гимнастика изисква много седене надолу с главата, " спомни си той в ефира. "Вече не ми липсва гимнастиката. Аз не преставам да си упражнявам. Наситих се в огромния спорт. Влизам в залата, виждам шампионати. Правя много открити уроци, освен в София, само че и в страната. "

"Изискванията в спортната гимнастика към този момент са доста високи. Няма метод да избегнеш контузиите. Не може да буташ един играч непрекъснато, би трябвало самичък да го искаш, " изясни още Йовчев.

Той промотира и едно ужасно събитие, което следва след месец в София. "На 12 март ще вземам участие в шампионската церемония с Албена Денкова. Но е противоречиво дали ще ме видите на леда. Изключително комплицирано е. Ще насоча напъните си към това, което мога, " описа Йовчев.

В Шампионската церемония вечер ще вземат участие световноизвестни реализатори и първенци по фигурно пързаляне - Алексей Ягудин, Татяна Тотмянина, Роман Костомаров, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, и други.

В допълнение на изключителния звезден състав от актьори, планът включва още театрални и циркови актьори, въздушни и ледени акробати и водещи солисти и всичко това с добавка на необикновено светлинно шоу.

На края Йордан Йовчев призна ѝ нещо любопитно от персоналния си живот: "Синът ми тренира тенис, на 16 години е 1.85 метра. Аз съм благополучен, че се занимава със спорт. И съумява да го съчетае с учението. Не скърбя, че е избрал тенис, а не спортна гимнастика. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР