Един от най-силните европейски отбори в момента Белгия претърпя неочаквани

...
Един от най-силните европейски отбори в момента Белгия претърпя неочаквани
Коментари Харесай

Сан Марино удържа дълго Белгия, но пак беше насметен

Един от най-силните европейски тимове сега Белгия претърпя непредвидени компликации в гостуването си на Сан Марино. "Червените дяволи " въпреки всичко унищожиха с 4:0 тоталния новобранец на Стария континент, само че дълго време не можаха да разбият бетона му.

Всъщност, храбрите играчи от дребната апенинска страна удържаха нулевото тъждество чак до 43-та минута, когато Миши Батшуай най-сетне се разписа от дузпа. И всичко завърши. След почивката Дрийс Мертенс, Насер Шадли и още веднъж Батшуай оформиха погрома за дилетантите.

От първата минута на мача белгийците налитаха да търсят гола, само че Аднан Янузай, Миши Батшуай и кой ли още не се скъсаха да пропущат. Домакините се бранеха, само че в 43-та минута Мирко Палаци игра с ръка в наказателното поле и реферът уточни бялата точка. От нея Батшуай беше прецизен и на процедура всичко свърши като конспирация.

Второто успокоително попадение за "червените дяволи " пристигна в 57-та минута, когато Насер Шадли подаде на празна врата за Дрийс Мертенс и той просто нямаше по какъв начин да пропусне. Така стана 2:0 и играчите на Сан Марино единствено се чудеха с какъв брой гола в мрежата ще си тръгнат от този мач.

В 63-та минута резултатът стана типичен, когато Яник Ферейра-Караско от чиста позиция тресна гредата, само че Насер Шадли беше на точната позиция, с цел да направи добавката и да направи 3:0. След тази развръзка белгийците фрапантно понижиха оборотите.

Но все пак се скъсаха да пропущат, а Ферейра-Караско беше най-активен в това упражнение. Все отново в последната минута на продължението той се оправдава с асистенция за Батшуай, който вкара втория си гол в мача и оформи крайното 4:0.

В другия късен мач от групата Русия измъкна успеха в тежкото посещение на Шотландия, освен това след цялостен поврат. Джон МакГин откри за "гайдарите " още в 11-та минута, само че в 40-та Артьом Дзюба изравни и това предвеща ужасно второ полувреме.

Час след началото на мача ветеранът Юрий Жирков сътвори цялостния поврат и оформи крайното 2:1, след което руснаците продължиха да дишат във врата на Белгия със своите 9 точки. "Червените дяволи " са с 12 на първото място. Трети изненадващо е Казахстан със 7, а Шотландия остава с 6.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР