Един от най-сериозните проблеми на Android е фрагментираността на платформата

...
Един от най-сериозните проблеми на Android е фрагментираността на платформата
Коментари Харесай

Ето чии смартфони ще получат Android 10 до края на годината

Един от най-сериозните проблеми на Android е фрагментираността на платформата – доста устройства употребяват най-различни поколения на операционната система. Преди време Гугъл започва самодейност, наречена Project Treble, в границите на която Android стана модулен и по-лесен за ъпдейтване.

Вчера ръководителят на Project Treble, българинът Илиян Малчев, разгласява блог пост, в който се разказва по какъв начин самодейността на компанията е повлияла на възприемането на Android 9. Тази версия на мобилната Оценка за съвместимост се е оказала най-бързо разпространяващата се досега, като година след публикуването ѝ тя е била конфигурирана на 22,6% от устройствата от екосистемата. За съпоставяне за същия период Android 8 е достигнала до 8,9 на 100.

 Ето чии смарт телефони ще получат Android 10 до края на годината
Малчев отбелязва, че резултатите от Treble са забележими. Дават се за образец производители като Xiaomi и Esential , които са оповестили ъпдейти за свои устройства в деня на представянето на Android 10. По същото време OnePlus е стартирала бета проби и няколко дни по-късно е почнало из разпространяването на операционната система за нейни устройства. Сред първенците е и Nokia 8.1, който е първият смарт телефон на HMD Global, който получава 10-тата версия на мобилната Оценка за съвместимост.

В допълнение производители като ASUS , LG , Motorola , OPPO , Realme , Samsung , Sharp , Sony , Transsion и Vivo са поели ангажимент да пуснат ъпдейти за свои устройства до края на 2019 година

Посочените нагоре проценти фактически са значима стъпка за Android. Все отново тези резултати са надалеч от тези на Apple – през февруари 2019 година, т.е. пет месеца след премиерата на iOS 12, стана ясно, че към 80 на 100 от всички мобилни устройства на компанията към този момент били ъпдейтнати. Разбира се, би трябвало да се означи че директното съпоставяне сред двете платформи по този индикатор не е напълно правилно, защото при Android става дума за голям брой производители, всеки от които би трябвало да модифицира софтуера за личните си артикули.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР