Един от най-прочутите и обсъждани инциденти с НЛО на всички

...
Един от най-прочутите и обсъждани инциденти с НЛО на всички
Коментари Харесай

НЛО или шега? Какво се е случило в гората Рендълшам преди 43 години

Един от най-прочутите и обсъждани произшествия с НЛО на всички времена се е случил в гората Рендълшам покрай Съфолк, Англия тъкмо след Коледата на 1980 година Служители на въздушните сили на Съединените щати, ситуирани в две някогашни уреди на Кралските военновъздушни сили, описаха невероятни истории за срещи с мистериозни светлини и железни кораби, които изглеждали като че ли са под образован надзор, до момента в който танцували към и над дърветата в нощите на 26, 27 и 28 декември същата година.

Сега бивш детектив и създател на неотдавна издадена книга, озаглавена „ Нечовек: Инцидентите в гората Рендълшам: 42 години отказване “, Гари Хезелтайн, провежда специфична обиколка. The Sun заяви, че задачата е да води запалянковците на НЛО и други любопитни хора, надълбоко в сърцето на гората Рендълшам, с цел да могат да посетят точните места, където са се случвали тези странни и необясними събития в продължение на три нощи преди повече от четири десетилетия.

Attention all enthusiasts! The author of a new book about the Rendlesham Forest incident has announced a tour into the heart of the forest itself. Get ready for an otherworldly experience like no other!
— Ancient Origins (@ancientorigins)
В нощта на 3 и 4 юни Хезелтайн ще води своята група до разнообразни места в гората, до момента в който споделя завладяващите и плашещи истории за очевидците на събитията, свързани с НЛО, за които се твърди, че са се случили на тези места. Разказва се, че към 17 светещи обекта са били видяни от един или повече очевидци, всички от които са служили във военновъздушните сили на Съединени американски щати (USAF) по време на случая в гората Рендълшам.

Гари Хезелтайн и НЛО-то от гората Рендълшам

Гари Хезелтайн е пенсиониран английски служител на реда и полеви откривател на наблюдения на НЛО, който сега е вицепрезидент на Международната коалиция за извънземни проучвания (ICER). Той е необятно приет като един от водещите специалисти по странните събития, докладвани в гората Рендълшам.

Новата книга на Хезелтайн беше високо оценена от читатели и рецензенти поради голямото количество детайлности, с които споделя за претърпяното от очевидците и за това по какъв начин военните на Съединени американски щати и Обединеното кралство явно са се пробвали да прикрият истината за това изумително събитие.

„ Инцидентът в гората Рендълшам постоянно е именуван „ английският Розуел “ и във връзка с смисъла му в историята на НЛО сравнението е много положително “, написа Хезелтайн във въведението към новата си книга.

Gary Heseltine shares new information about what happened with Lt Bonnie Tamplin during the Rendlesham Forest incident.
— J.T. Parker (@JTParker09)
Мисията на Хезелтайн по време на идното му двудневно лятно посещаване ще бъде да разкрие същинската история за случая в гората Рендълшам. По време на събитието той ще има за цел да отсее обстоятелствата от измислиците във връзка с хипотетичния неидентифициран летящ обект, видян там, освен в интерес на членовете на неговата туристическа група, само че и в интерес на историята.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати са изоставили оборудванията в Уудбридж и Бентуотърс през 90-те години на предишния век, до момента в който първата, в последна сметка, беше превърната в база на английската войска. Втората е към този момент затворена и е част от публичен парк. Гората Рендълшам към този момент е отворена за гости. Така че туристи, велосипедисти и НЛО запалянковци могат да посетят парка сами и да се разходят по пътеката, по която чиновниците на военновъздушните сили са минали в нощите, в които са преследвали НЛО.

Извънземни, машинация или изпипана смешка?

Уместно е случаят в гората Рендълшам да бъде именуван английския Розуел. Наблюденията през 1980 година върху гори наоколо до Бентуотърс и Уудбридж са били съществено обсъждани и описвани по времето, когато са се случили, а хипотетичната злополука на летяща паница покрай Розуел, Ню Мексико през 1947 година е единственият случай с НЛО, който е предизвиквал по-голям публичен интерес.

Списъкът с мъже, които са обикаляли из гората, в гонене на светлините и в търсене на приземени кораби през тези нощи, включва заместник-командира Чарлз Халт и военнослужещите Лари Уорън, Джон Бъроуз и Джеймс Пенингтън. Тези лица са най-известните измежду очевидците на Рендълшам, защото всички са били обширно интервюирани и са описали своите прекарвания в книги.

We had UFOs here decades ago
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР