Един от най-престижните фестивали у нас Международни фотографски срещи започва

...
Един от най-престижните фестивали у нас Международни фотографски срещи започва
Коментари Харесай

В Балабановата къща фотографските срещи ни припомнят соца

Един от най-престижните фестивали у нас " Международни фотографски срещи " стартира този петък. Форумът ще се организира от 19 до 31 октомври, а изложбите са под наслов " Следите остават " с фокус върху социалистическата снимка и прехода.

Официалното разкриване е в Балабановата къща от 18 часа с джаз дуото на артиста Петър Салчев и пианиста Йордан Тоновски. Те ще изпълнят " Що ми е благо и драго " в джаз вид. Фестивалът тази година е с присъединяване на Русия, Гърция, Белгия, България. Творците ще се концентрират в разказването на исторически обстоятелства от 70-те и 80-те години на предишния век във фотографии. Кръгла маса пък ще търси отговор на въпроса по какъв начин се приема, прави оценка и надгражда фотографското завещание от годините на социализма.

В първия ден от откриването ще забележим три изложения. Българската галерия на сборни създатели е „ Субективен документализъм в България, 1970-1991 ”. Карл де Кейзер от Белгия ще показа „ На изток от парадайса ”. А руснакът Игор Гаврилов демонстрира „ Аз видях това ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР