Един от най-популярните онлайн форуми - Reddit - замлъкна за

...
Един от най-популярните онлайн форуми - Reddit - замлъкна за
Коментари Харесай

Стачката в Reddit се обърна срещу модераторите

Един от най-популярните онлайн конгреси - Reddit - " замлъкна " за 48 часа в последните два дни. Причината - компанията реши да желае пари за достъп до основен интерфейс, значим на модераторите, а в отговор модераторите затвориха 8000 канала в платформата.

Хиляди от така наречен subreddit-и, или подфоруми в Reddit към момента са отворени единствено за членове, от което компанията зад платформата губи непрекъснато пари от реклама. Но и не отстъпва от решението си да направи програмния интерфейс заплатен. А съгласно модераторите, които по този начин или другояче работят непринудено, това ще ги принуди да заплащат доста, с цел да продължат поддръжката на общностите си.

" Мисля, че е време да порастнем и да се държим като стара компания. Тези хора, които са гневни, са гневни тъй като получаваха нещо гратис, в този момент няма да е гратис ", разгласи основният изпълнителен директон Стийв Хъсман пред американското национално радио.

Пред NBC той дефинира модераторите като " поземлени владетели ". И посочи:

“Като си политик или предприемач, си виновен пред своя електорат или клиенти. Политикът би трябвало да бъде определен, а предприемачът може да бъде уволнен от акционерите си. А в Reddit аналогията е най-близка до поземлени владетели. Това са хора, които са пристигнали първи, могат да останат и да предават властта на своите наследници, което не е демократично. "

Затова ще се мисли и за способи модераторите да бъдат сменяни по-лесно, прибавя още той.

Много модератори още дават обещание да продължат митинга - някои в подфоруми с над 40 млн. клиенти - само че е допустимо доста от тях да изгубят правата си, в случай че членовете на общностите им омръзне да са изолирани.

Платформата има по 1,7 милиарда посещения месечно, над милиард регистрирани в над 100 000 общности, а рекламните доходи за предходната година са над 520 млн. $. Сайтът е неразрешен от Китай, Северна Корея, Индонезия и Турция. Има и българска общественост със 150 000 консуматори.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР