Един от най-популярните месинджъри в света, Telegram, може да напусне

...
Един от най-популярните месинджъри в света, Telegram, може да напусне
Коментари Харесай

Telegram ще обжалва блокирането в Бразилия – Дуров каза, че месинджърът предпочита да напусне страната, отколкото да предаде потребителите

Един от най-популярните месинджъри в света, Telegram, може да напусне Бразилия. Местният съд не беше удовлетворен от позицията на управлението на информационната услуга, която не искаше да споделя информация за кореспонденцията на потребителите си с бразилските правоприлагащи органи. Павел Дуров, създателят на месинджъра, сподели, че платформата може изцяло да напусне страната, само че няма да наруши поверителността на потребителите си.

В сряда бразилският съд подреди Telegram да бъде блокиран в страната, защото притежателите на месинджъра отхвърлиха да дават персоналните данни на потребителите, които споделят материали, неразрешени от локалните закони.

Това не е първият път, когато приложението е неразрешено в Бразилия. Миналата година локалният съд също постанови възбрана на месинджъра, откакто управлението му отхвърли да сътрудничи на управляващите в битката против разпространяването на “фалшиви “ вести и рисково наличие. По това време услугата не работеше към 48 часа, след което Telegram въпреки всичко реши да сътрудничи на бразилските регулатори.

Този път обстановката е друга. Основателят на приложението Павел Дуров изпрати всеобщо писмо до потребителите, в което съобщи, че данните, поискани от бразилските управляващи, са „ софтуерно невъзможни “ за приемане. Дуров също по този начин уточни, че управляващите към този момент са забранили месинджъра в Русия, Китай и Иран, само че той избира да не предава потребителите и да не нарушава правилата, на които се основава месинджърът. Изявлението на Дуров гласи следното:

„ Мисията на Telegram е да резервира поверителността и свободата на словото по света.

В случаите, когато локалните закони опонират на тази задача или слагат софтуерно неосъществими условия, от време на време би трябвало да се оттеглим от такива пазари. В предишното, страни като Китай, Иран и Русия са забранявали Telegram поради нашата кардинална позиция във връзка с човешките права. Такива събития, въпреки и жалки, към момента са за предпочитане пред измяната на нашите консуматори.

В Бразилия съдът изиска данни, които софтуерно не можем да получим. Обжалваме решението и чакаме дефинитивно решение. Каквато и да е цената, ние ще защитим нашите консуматори в Бразилия и правото им на дискретност. “

В момента множеството консуматори в Бразилия не могат да отворят Telegram без заобиколни решения. На локалните интернет снабдители е подредено да блокират услугата, до момента в който на Apple и Гугъл е подредено да я отстранен от своите маркетплейси.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР