Един от най-популярните комедийни актьори у нас Васил Василев-Зуека, има

...
Един от най-популярните комедийни актьори у нас Васил Василев-Зуека, има
Коментари Харесай

Звездни убийци: Зуека сгазил пенсионер, Маричков и Калоянчев също претрепали хора на пътя + още трагични истории

Един от най-популярните комедийни артисти у нас Васил Василев-Зуека, има тежък грях, който му тежи към този момент 17 години. През май 2000 година Господарят на ефира блъска с дребния си „ Хюндай ” дъртак на бул. „ Цариградско шосе ” и пенсионерът умира. Възрастният човек умрял на място, а Зуека постоянно отхвърля да дава изявленията от боязън, че ще се зачекне тематиката за злополуката. 

По това време артистът живеел в столичния квартал „ Гео Милев ”, а офисът на „ Глобал филмс ” се намирал на ул. „ Шипка ”. Докато карал по „ Цариградско шосе ” напът за работа, пред хюндая му ненадейно изскочил възрастен мъж. Старецът притичал на място без пешеходна пътека, а Зуека нямал време да реагира и го блъснал. При удара пенсионерът умрял. Макар че неблагоразумният дядо не оставил никаква опция за реакция на артиста, Зуека към момента изпитвал терзания, че е лишил човешки живот.

2001 година се оказва трагична за великия комедиант Георги Калоянчев, който претърпял сходен случай на пътя. Двамата със Стоянка Мутафова пътували в посока София-Созопол. В региона на паркинг „ Бялата чешма ” ненадейно, промушвайки се под мантинелата, пресичала 63-годишната Дора Боярова. Появата й била толкоз непредвидена, че Калоянчев нямал техническата опция да реагира и я блъснал. Малко след случая тя умряла. Сливенският съд приел, че Калоянчев се е движел със скорост, несъобразена с съответните пътни условия, и го признал за отговорен. Ветеранът на Сатирата получил условна присъда, защото пешеходката пресичала в рискова зона. Нещастието и възприятието за виновност обаче унищожили Калата и здравето му след злополуката внезапно рухнало. 

Легендарният „ Щурец ” Кирил Маричков бил на крачка от самоубийство, откакто претрепа жена на пътя. Той също като Зуека заобикаля да се връща към най-голямото злощастие в живота си. След злополуката, в която умъртвил жена, той мислел, че в никакъв случай повече няма да пропее на сцена и още веднъж да основава шлагери. „ Лекарите криеха от мен, че има умрял човек. Но аз разбрах и ми се прииска да сложа завършек на всичко. Преживях всичко доста тежко. Трагедията към момента ми тежи на съвестта. Не бях пил, не карах с превишена скорост и се смятам за доста деликатен водач, само че... не видях този знак „ Стоп ”. Той беше подложен от лявата страна на пътя, вместо отдясно, в едни шубраци, зад мантинела. Не се виждаше просто! Ние бяхме цяла колона от коли. Движехме се по околовръстния път Асеновград-Пловдив и тъкмо преди кръстовището със остарелия път Пазарджик-Пловдив се случи това. Никой от колоната не видя този знак, само че аз бях неприятният късметлия, който направи удара с идващата отляво кола. По-късно разбрах, че е имало 12 произшествия със смъртни случаи на същото място. Сега кръстовището е цялостно със знаци и предизвестия за заплаха. Всички шубраци са изрязани. Но както нормално у нас, не преди, а откакто се случи тежък случай ”, признава Маричков. Музикантът бил наказан на 3 години условно и платил обезщетение на околните на убитата жена, защото застрахователят хитро се измъкнал. 

Дълбоко в общественото пространство към този момент близо 40 години се пази тайната за гибелта на две девойки, неуместно починали в столицата през 1982 година Три ученичките на по 17 години пресичали на пешеходна пътека столичен бул. по здрач, когато върху тях връхлетял тузарски черен  „ Мерцедес ”. Зад кормилото й седял младият тогава Филип Найденов-Фатик, който обожавал високите скорости. Той помел и трите девойки, като две от тях издъхнали на място, а третата оживяла като по знамение, само че останала неработоспособен. Фатик съумял да се избави от пандиза, само че не и от клетвите на роднините им. Преди 4 година племенникът му Исмет почина в адска злополука, а околните им от клана Фатик били уверени, че над семейството им е тегнело проклинание.

10 години след зверската злополука, която провокира пийнал край Приморско, двукратният олимпийски първенец Максим Стависки приключи дейната си спортна кариера. Заедно с житейската си и креативна половинка Албена Денкова руснакът продължава да взе участие в шоу спектакли върху лед. В злополуката почина 24-годишен мъж, а приятелката му Мануела след тежка кома е в тежко положение и до през днешния ден, само че Максим бе съден като олимпийски първенец, а не като елементарен простосмъртен. Той получи условна присъда от 2,5 години, 90 000 лева за родителите на убития Петър и 80 000 лева за родителите на Мануела Горсова, която към този миг към момента е прикована на легло.

Единственият ВИП, лежал в пандиза поради злополука, в която е лишил живот, е известният безгрижник Христо Сираков. Преди повече от 30 години той умъртвил при ПТП собствен другар. Стоте манекенки карал с гневна скорост ладата си, която се разрушила в крайпътен дирек покрай Ябланица. Единственият наследник на режисьора Въло Радев – Ради, умрял, а след случилото се станало ясно, че писателката Милена Фучеджиева, е бременна. 7 месеца по-късно се родила щерка й Радина. По това време бащата на Стоте Манекенки Христо Сираков-старши, имал солидно въздействие в страната като търговски шеф на самолетна компания „ Балкан “ и представител на „ Ер Франс “ за България. Той стремително провел превозването на младежите с хеликоптер до София, само че макар намесата му, огромната покруса не била избегната.

„ За страдание Ради не устоя, а аз бях 17 дни в кома в реанимацията на „ Пирогов “. Лежах година и половина в Централния софийски затвор поради породената злополука. Беше в едно време, когато нямаше зимни гуми, нито скъпи коли. Автомобилът се завъртя и по-късно не помня нищо. Ради беше мой доста непосредствен другар и до през днешния ден не мога да си простя случилото се “, признавал е Сираков. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР