Един от най-популярните клубове в германския футбол - Шалке 04,

...
Един от най-популярните клубове в германския футбол - Шалке 04,
Коментари Харесай

Най-богатата провинция в Германия спаси Шалке 04

Един от най-популярните клубове в немския футбол - Шалке 04, който изпитва съществени финансови проблеми, удостовери, че има получена финансова гаранция от регионалната администрация на Северен Рейн-Вестфалия. В късото изказване не бяха посочени повече детайлности, само че от Шалке обявиха, че са " наясно с отговорността, обвързвана с тази гаранция ". Северен Рейн-Вестфалия е една от шестнадесетте федерални провинции на Германия, като има най-вече поданици – 17,845 млн. и най-добре развитата стопанска система – внася 22% от Брутният вътрешен продукт на страната.

Клубът от Гелзенкирхен разгласи задължения на стойност 197 милиона евро в отчета си за фискалната 2019 година. " Сините " изгубиха доста пари поради пандемията от ковид и спирането на немския шампионат. След 16 следващи мача без победа Шалке не съумя да се класира за Лига Европа през идващия сезон.

От финансовото министерство в Германия също потвърдиха гаранцията за Шалке и обявиха, че клубът не е третиран по друг метод спрямо другите спортни тимове от региона.

От управлението на Шалке са безапелационни, че помощта, която са получили, не е употребена за заплащане на заплати на футболистите. Клубното управление ще наложи ограничаване във възнагражденията на новите си играчи. Най-високата годишна заплата на футболист в Шалке ще бъде 2,5 милиона евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР