Един от най-популярните холивудски режисьори Мартин Скорсезе порица филмите със

...
Един от най-популярните холивудски режисьори Мартин Скорсезе порица филмите със
Коментари Харесай

Мартин Скорсезе за филмите на "Марвел": Това не е кино

Един от най-популярните холивудски режисьори Мартин Скорсезе порица филмите със супергерои, които сега са водеща мощ в актуалната кино промишленост. Режисьорът на класики като " Шофьор на такси " и " Добри момчета " е коментирал през списание " Емпайър ", че опитите му да навакса със актуалните филми със супергерои са се провалили.

" Не ги виждам. Опитах, знаете ли ", споделя той и добавя: " Но това не е кино. " Скорсезе изяснява, че най-близкото нещо, с което може да ги съпостави, оценяйки какъв брой добре са направени и по какъв начин актьорите дават най-хубавото от себе си при тези условия, са тематичните увеселителни паркове. " Това не е кино за човешки същества, които се пробват да предадат прочувствени, психически прекарвания на друго човешко създание. "
Изказването му бе мощно коментирано и публикувано от медиите, което провокира и вълна от неодобрителни мнения в " Туитър ", в това число и от страна на режисьори на филми, основани на комикси, разочаровани от обстоятелството, че един от техните кумири разяснява качествата на творбите им без в действителност да ги е гледал, както самичък признава.
По-рано тази година " Отмъстителите: Краят " бе разгласен за най-доходоносния филм в историята, надхвърляйки 2,8 милиарда $ доходи в световния боксофис, напомня " Гардиън ".

Миналата година президентът на " Марвел студиос " Кевин Файги отбрани филмите си от рецензии като тези на Скорсезе, като разгласи, че неналичието на огромни оценки не е симптом за неналичието на качества или упоритост.

" Може би е елементарно да отхвърлиш видеоефектите или летящите хора или галактическите кораби или милиарди долари облаги ", разяснява тогава Файги и добави, че може би е елементарно да кажеш, че към този момент си бил заплатен по даден метод, само че напомня и че Алфред Хичкок по този начин и не е получавал премия за постановка, само че това не значи нищо.

Последният филм на Скорсезе " Ирландецът " с присъединяване на Джо Пеши, Харви Кайтел, Робърт де Ниро и Ал Пачино, който направи премиерата си предишния уикенд по време на филмовия фестивал в Ню Йорк, получи висока оценка от рецензията, изключително за използването на технологията за подмладяване и състаряване на актьорите, напомня още изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР