Един от най-популярните европейски сайтове за баскетбол - Eurohoops -

...
Един от най-популярните европейски сайтове за баскетбол - Eurohoops -
Коментари Харесай

На запад приканват Везенков да напусне Олимпиакос

Един от най-популярните европейски уеб сайтове за баскетбол - Eurohoops - прегледа обстановката на Александър Везенков и закотвянето му на пейката в Олимпиакос.

Основната концепция на коментара на Ахилеас Мавродонтис е, че българският национал не заслужава позицията, на която се намира и не може да е просто рубрика DNP (Did not play/Не е играл) в статистиката.

"Той не е атлетичен, само че е доста теоретичен, познава баскетбола чудесно в основите му. Има страхотна пукотевица, висок е, има растеж за своята позиция. Знае по какъв начин да се нарежда, по тази причина битката е мощна негова страна, изключително скъпо в битките в нахлуване, " написа в разбора.

"През предишния сезон идването на Зак Лидей размести ротацията в Олимпиакос, събраха се доста играчи на позиция 3 и това усложни нещата. Привличането на доста крила и тази година не ги направи по-лесни. В същото време мачовете са малко, няма такива в Гърция и мъчно се поддържа темп. "

"Как може Олимпиакос да оставя един от своите, един грък отвън състава, когато така и така са малко, " продължава коментарът. Везенков играе с гръцки паспорт и е считан за локално момче постоянно.

"Цифрите са ясни и сочат, че когато Везенков играе, той влиза в темп и се показва добре. Освен всичко друго той е на съвършена възраст - 24 години. И би трябвало да е съществена част от този тим. А сега той и Олимпиакос са на кръстопът. "

"Затова, може би в случай че в действителност в Олимпиакос не считат да разчитат на него, той би трябвало да продължи кариерата си на друго място, с цел да покаже още веднъж, че е оня състезател, който видяхме през 2015-а в Арис. С този състав и неговия гений, сигурно не заслужава да е DNP, " приключва той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР