Един от най-популярните бразилски сайтове - “vavel.com”, посвети голям материал

...
Един от най-популярните бразилски сайтове - “vavel.com”, посвети голям материал
Коментари Харесай

В Бразилия: Истинските ценители помнят редките играчи с харизма като Трифон Иванов

Един от най-популярните бразилски уеб сайтове - “vavel.com”, посвети огромен материал на умрелия преди две години Трифон Иванов. Легендарният бранител на националния тим е показан като “Българския вълк” и разказан като “див и независим”. Изданието се връща обратно в години, в които Туньо бе измежду най-хубавите на своя пост в Европа и света, а със самоотвержените си дейности си завоюва любовта на почитателите във всеки един клуб, в който игра.

“Когато се интересуваш от футбол, първите играчи, с които се сблъскваш, са Марадона, Кройф, Пеле и така нататък Истинските ценители и познавачи обаче познават редките и харизматичти играчи. Такъв, какъвто е нашият воин Трифон Иванов - “Българския вълк”. Той беше див и независим”, написа изданието.

“Трифон постоянно играеше на границата на разпоредбите. Нямаше боязън, от който и да е нападател. Иванов обаче няма по какъв начин да бъде разказан като замърсен състезател. При него фокусът не падаше единствено върху качествата му в отбрана, тъй като имаше изключителни осъществявания в нападателен проект. В Бетис бранителят вкара впечатляващите 8 гола в 55 срещи. Там се трансформира в един от най-обичаните от почитателите футболисти”, изяснява още бразилският уебсайт.

“С националния тим и “златното поколение” на българския футбол Трифон Иванов записа паметни мигове и епична победа над Германия на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година”, приключва материалът за Туньо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР