Един от най-полезните и известни здравословни навици, който можете да

...
Един от най-полезните и известни здравословни навици, който можете да
Коментари Харесай

Пийте вода с лимон, ако имате следните проблеми

Един от най-полезните и известни здравословни привички, който можете да практикувате е започване на деня с пиянство на чаша вода с лимон. Нейните потребни качества са в действителност доста - като се изключи че е антиоксидант, лимоновият сок е богат на витамини B и C, въглехидрати и калий. Благодарение на постоянната консумация на тази напитка ще подсилите имунната система, ще намалите апетита си, ще подобрите храносмилателната система и ще подпомогнете PH салдото в организма.

Освен всички тези изброени изгоди, водата с лимон може да е превъзходен асистент при лекуването и преодоляването на редица неприятни здравословни проблеми. Вижте кои са те.

При акне

С честата консумация на вода с лимон ще бъдете в положение да редуцирате и окажете предварителна защита на този проблем.

При камъни в бъбреците

Лимоновият сок е богат на калий. Той оказва предварителна защита против образуването на оксалати, защото калият е минерал, който покачва равнищата на цитрат в урината.

Отслабена имунна система

Чрез тази напитка ще можете да подсилите имунната система, с цел да може тя да реагира и отстрани патогените. Лимоновият сок укрепва функционалността на лимфите.

Намалява апетита

Водата с лимон оказва помощ да се контролира равнището на кръвна захар, поради богатото наличие на скъпи витамини. Освен това, в лимоните се съдържат фибри, които спомагат да се управлява глада.

При болежка в жлъчката

Ако изпитвате постоянно сходен дискомфорт, пробвайте да го намалите като по време на хранене консумирате и вода с лимон. Напитката ще успокои неприятните чувства.

Успокоява мускулите след подготовка

Пийте вода с лимон след тежка физическа подготовка. Тя ще успокои дискомфорта и болката от натоварването.

Възпаление

Благодарение на своите антивъзпалителни свойства, лимонът е добре да се употребява за обезвреждане на киселинността в организма. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР