Един от най-обичаните български народни изпълнители и създатели на песни

...
Един от най-обичаните български народни изпълнители и създатели на песни
Коментари Харесай

Илия Луков отбелязва с концерт във Варна 25 години на сцена

Един от най-обичаните български национални реализатори и основатели на песни с фолклорно звучене Илия Луков ще гостува във Варна през днешния ден, припомня Moreto.net.

Концертът " Наздравица за 25 години с песните на Илия Луков " стартира в 19 часа, в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Той е част от турнето във връзка 25 години концертна активност на фолклорния реализатор. По време на концерта ще бъдат показани 17 напълно нови песни, само че към този момент станали мечтани за слушателите му. Някои от песните към този момент имат видеоклипове, като " Наздравица ", " Седнали са терзии ", " Идвайте си ", " Жалба за България ", " Шетна се мома мелнишка ".

На доста от песните музиката е написана от самия Илия Луков, някои от тях са по национална музика, а има и една с композитор Иван Йосифов. Текстовете са дело с изключение на на националния гений и на Христо Медникаров, Елена Динкова и Евгения Хука. Аранжиментите са направени от Иван Йосифов и Емил Янев, които вземат участие и в записването на песните, като свирят на акордеон и синтезатор. Други дългогодишни другари и съидейници на Илия, които взимат присъединяване при записите са Вели Чаушев (тамбура и китара), Иван Станишев (кларинет и саксофон) и Петър Костадинов (гайда). /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР