Един от най-новите камерни ансамбли у нас - квартет Credo,

...
Един от най-новите камерни ансамбли у нас - квартет Credo,
Коментари Харесай

Музиката като кредо

Един от най-новите камерни ансамбли у нас - квартет " Credo ", ще се показа с концерт в Студио " Музика " на концертен комплекс " България " на 16 февруари от 19 часа. В програмата са включени творби от Волфганг Амадеус Моцарт и Едвард Григ.

Струнен квартет " Credo " дебютира на сцена през месец юни 2017 година През годините всеки един от членовете на квартета е лауреат на редица състезания. Музикантите концертират интензивно в България и чужбина на фестивали като BBC Proms, Young Euro Classic, Европейски музикален фестивал, " Софийски музикални седмици ", " Мартенски музикални дни " - Русе, " Варненско лято ", Bolzano Festival Bozen и други.

Кои са те?

Примариусът Ивайло Данаилов работи в Симфоничния оркестър на БНР, втора цигулка е Милен Максимов от Софийската филхармония,  виолистката Илина Илиева познаваме като лидер в Младежкия оркестър на Европейския съюз, а виолончелистът Виктор Трайков е член на немския оркестър Würth Philharmoniker.

Милен Максимов изяснява избора на името на ансамбъла:
Credo от латински преведено е " Аз имам вяра ", и това е, съгласно мен, като нещо възвишено, което сплотява нас четиримата. Музиката, с която се занимаваме, е кредо, в което всички имаме вяра и е нещо, което ни сплотява.

Повече за струнен квартет " Credo " и идния концерт можете да научите от изявлението с цигуларите Ивайло Данаилов и Милен Максимов за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР