Един от най-неприятните симптоми на настинката е запушеният нос. Обикновено

...
Един от най-неприятните симптоми на настинката е запушеният нос. Обикновено
Коментари Харесай

Моментален метод, с който ще отпушите носа без капки

Един от най-неприятните признаци на настинката е запушеният нос. Обикновено той предшества всички останали. Запушеният нос е в резултат на възпалената лигавица на носа и синусите. Знаем какъв брой досадно е непрекъснато да опитваме да се освободим от насъбраната слуз, духайки носа си, който може и да се окаже разранен най-после.

Как да отпушите носа си, без да ползвате капки? Оказва се, че това не е по никакъв начин мъчно.
 Благодарение на този елементарен способ ще забравите за запушения нос Благодарение на този елементарен способ ще забравите за запушения нос
Запушеният нос предизвиква сериозен дискомфорт, а медикаментите, които могат да отстранят казуса, не всеки път са ни на разположение и не всеки път са е...

За задачата поставете и притиснете езика си към небцето. Поставете палеца на ръката си в зоната сред веждите и притиснете. Задръжте палеца и езика в продължение на 20 секунди и ще видите по какъв начин носът стартира да тече.

Това се получава, защото синусите са свързани и са разположение в лицевата част на черепа. Костите към тях са гъвкави и когато масажирате тази зона, им помагате да стартират да се пречистват. Що се отнася до натиска на езика, той е концентриран върху кост на горната челюст и носната бариера. Свързва носа с устата и допира хрущялите в нова. Заради натиска стартира да се движи напред и обратно. Така се задвижват и останалите лицеви кости, което кара течностите към носа и гърлото да се освободят. Този способ оказва помощ при хора, чиито кости за по-гъвкави. При останалите това ще се случи по-трудно. Ако сте от вторите, ще ви би трябвало още малко помощ, с цел да отпушите носа си по различен метод, без капки.

С чай – чаят съдържа субстанции, които имат противовъзпалително деяние. Пригответе си благоуханен чай и вдишайте изпаренията, до момента в който е още парещ. Може да добавите лимон, мента и мед към него за още по-силно деяние.

С пара – вземете си парещ душ. Топлата пара отпушва носа и пречиства синусите. Може да добавите в купичка с гореща вода капки масло от мента или евкалипт. Вдишайте като се наведете над купата. Така ще пречистите синусите си. Ако имате опция, поставете овлажнител за въздух в спалнята си.
 Как да отпушите носа си бързо и елементарно Как да отпушите носа си бързо и елементарно
Нacтинкaтa мoжe дa ce пoяви пo вcякo врeмe, ocoбeнo пo врeмe нa прoмeнитe в тeмпeрaтурaтa или c идвaнeтo нa прoлeттa или eceнтa. Тя ce...

Със солен разтвор – една концепция е да отпушите носа със солен разтвор, който да пръснете в носа си. Може да си го приготвите като смесите чаша вода и 2 ч.л. морска сол. Затоплете на котлона до разтваряне на солта. След като изстине, прелейте в шише. Направете дупка в капачката, с цел да се образува дребен отвор и пръснете в ноздрите си.

С компрес – намокрете забрадка с гореща вода, търпима за вас. Поставете я по цялата повърхнина на челото до горната част на бузите, като покривате носа. Оставете за малко и ще усетите по какъв начин доста скоро носът ви се отпушва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР