Един от най-нашумелите спорове в уелнес сферата е дали тялото

...
Един от най-нашумелите спорове в уелнес сферата е дали тялото
Коментари Харесай

Ябълка или поничка – усеща ли тялото ни разликата?

Един от най-нашумелите разногласия в уелнес сферата е дали тялото ни прави разлика сред здравословните източници на калории и нездравословните.

Този въпрос циркулира из средите на фитнесът и здравословното хранене години наред и към момента е мъчно да се даде отговор.

Парадоксът идва от това, че както нездравословните, по този начин и здравословните храни варират по калории и макроси, по тази причина даже да водиш изцяло здравословен метод на живот отново има опция да достигнеш същите калориийни стойности за деня като човек с нездравословни хранителни привички.

Не може да се отхвърли, че при хора, страдащи от нездравословно затлъстяване, намалянето на калориите за деня, даже и в случай че идват от нездравословни храни, ще бъде дейно. Но съгласно преобладаващите изследвания в дълготраен проект това не е добра тактика.

 Ябълка или поничка - усеща ли тялото ни разликата?

Защото нездравословната храна не е единствено богата на калории, само че и на трансмазнини  и въглехидрати от неприятния вид. Така те не ни оказват помощ да си набавим нужните за здравето витамини и нутриенти, а спомагат за запушването на кръвните канали, повишението на холестерола и заплахата от диабет.

Най-добрият вид си остава уравновесената диета, както биха се съгласили множеството експерти. Важно е да си набираме потребни субстанции, само че и да предлагаме многообразие на организма си. Така че нездравословна защита, само че единствено понякога и с мярка, никому няма да навреди.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР