Един от най-начетените привърженици на ЦСКА – Марин Маринов, направи

...
Един от най-начетените привърженици на ЦСКА – Марин Маринов, направи
Коментари Харесай

Ако не ви е ясно защо за стадион „Георги Аспарухов“ ще има търг, прочетете това! Софиянски е за съд

Един от най-начетените последователи на ЦСКА – Марин Маринов, направи фрапантен за левскарите разбор на обстановката със стадион „Георги Аспарухов“!

Репортажът на БТВ за стадион „Арена Виваком – Георги Аспарухов“ взриви избрани среди, при изискване, че не изнесе никаква нова информация, с изключение на тази, че Областният шеф ще разгласи търг за използването на спортният комплекс. Ще направя къс разбор на обстоятелствата, а те са такива:

1. На 20.05.1997 година Областният шеф на София Веселин Стойков подписва АКТ №00643 по силата на който на ФК “Левски “ се преотстъпва право на прилагане на парцел находящ се на улица „ Тодорини кукли “№47. Срокът на прилагане е от 1990 година, последна дата не е упомената, подразбира се „ за безконечни времена “. Видът на използването е „ БЕЗВЪЗМЕЗДНО “. Актът с който се преотстъпва правото на прилагане на парцелът „ частната държавана благосъстоятелност “ е на база писмо на Министерство на Финансите №04040011 от 05.05.1997. Актът е написан в последният ден от ръководството на служебното държавно управление на Стефан Софиянски.
Първи по тази тематика писаха в.“168 часа“ в брой 19, 7-13 май 2010 година.

Защо актуалният Областен шеф Николай Пехливанов твърди, че стадионът се употребява нелегално? Защото ФК „Левски“(ЮЛНЦ записано по Закона за лицата и семейството) и ПФК „Левски“ АД основано 1998-ма т.е. година след подписването на горният акт, нямат никаква юридическа връзка. В правният мир не съществува прекачване на права и/или отговорности сред ЮЛНЦ и търговски сдружения.

2. Защо журналистът от БТВ твърди, че ПФК „Левски“ АД не заплаща нищо за стадиона? Защото това беше резултатът от Одита на Сметната палата приключил на 4.12.2013-та, който одит показваше че Министерство на вътрешните работи заплаща всички Данък здания, Такса боклук и други сметки на спортната база на Герена.

Защо това е нелегално? Защото съгласно настоящите европейски регламенти това се счита за противозаконна Държавна помощ на частно комерсиално сдружение, което слага това комерсиално сдружение в привилегировано състояние по отношение на другите търговски сдружения, които са негови съперници.

До тук няма никаква вест. Новината пристигна вследствие на изявлението на Областния шеф на София Николай Пехливанов, че ще има търг за базата на Герена.

Мислите ли, че това изявление не е в съгласие с Бойко Борисов? Ако мислите, значи сте наивници. Не единствено е в съгласие, а има и някаква съответна причина да се разгласи търг за Герена.

Най-вероятно повода за това развиване на нещата е отбягване на Наказателна процедура по отношение на България от страна на Европейската комисия, точно по линия на иден Одит за нерегламентирана държавна помощ на търговски сдружения. В резултат използването на Герена от ПФК „Левски“ АД ще се регламентира и всичко ще се успокои.

П.П. За оня безразсъден акт от 1997-ма, Стефан Софиянски и Веселин Стойков би трябвало неотложно да бъдат разследвани от Прокуратурата за „Безстопанственост“, което е закононарушение по Наказателният кодекс. Ама едва ли ще бъдат…
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР