Един от най-мощните украински олигарси - Игор Коломойски, беше задържан

...
Един от най-мощните украински олигарси - Игор Коломойски, беше задържан
Коментари Харесай

Арестуваха един от най-известните украински олигарси - Игор Коломойски

Един от най-мощните украински олигарси - Игор Коломойски, беше арестуван за два месеца по съмнение за машинация и пране на пари. Коломойски беше милиардерът, който застана зад кандидатурата за президент на Володимир Зеленски.

Олиграхът е обвинен, че е трансферирал в сметки зад граница 14 милиона $ през последните 7 години, като употребява банки, следени от самия него. Коломойски беше сниман по какъв начин напуща съда в Киев, облечен в синя фланелка на футболния клуб " Днепър ".

Адвокатите му обявиха, че той няма да заплати гаранция, с цел да излезе на независимост, а заповедта за задържането му ще бъде обжалвана. Това не е първата офанзива против Коломойски. Домът му в град Днепър беше обискиран през февруари при друго следствие за укриване на налози. Арестът му е следващият ход в битката с корупцията в Украйна. Президентът Володимир Зеленски разяснява ориста на милиардера във вечерното си послание.

" Със сигурност животът няма да продължава " както нормално " за всички тези, които ограбваха Украйна и поставяха себе си над закона и разпоредбите. Благодаря на украинските сили на реда за целенасочеността им да доведат до обективен край всеки един развой, който се влачи от десетилетия. Законът би трябвало да се ползва ", сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР