Един от най-модерните руски бойни кораби акостира на пристанището в

...
Един от най-модерните руски бойни кораби акостира на пристанището в
Коментари Харесай

Един от най-модерните руски бойни кораби акостира в Хавана под зоркото око на САЩ

Един от най-модерните съветски бойни кораби дебаркира на пристанището в кубинската столица Хавана в понеделник. До преди няколко седмици това пристанище се използваше от американски круизни кораби , осведоми ABC.

Става въпрос за фрегатата " Адмирал Горшков " , влезнала на въоръжение през предходната година. Това е един от най-модерните кораби на Русия, който е въоръжен с крилати ракети, система за противовъздушна защита и други оръжия. Фрегатата е основана на арктическото пристанище Североморск и е част от Северния флот на Русия. Това е първият транспортен съд от нов клас фрегати, които имат за цел да заменят разрушителите от руската епоха . Те са проектирани да демонстрират мощност надалеч от съветските крайбрежия. Фрегатата е придружавана от няколко кораба за поддръжка.
 Военните на Русия организират бдителен полет над Съединени американски щати
Военните на Русия организират бдителен полет над Съединени американски щати

Също и над Швеция
 Снимка 430765
Източник:

Военноморските сили на Русия оповестиха, че фрегатата е минала през Панамския канал към Карибско море на 18 юни . Морската група е покрила разстояние от 28 000 морски благи от потеглянето си от Североморск през февруари. Тя стопира в Китай, Джибути, Шри Ланка и Колумбия. Корабите ще дебаркират на няколко карибски пристанища, като не се показва кои съответно. Кубинските сили посрещнаха морската група с 21 топовни салюта при влизането си в залива на Хавана. " Адмирал Горшков " отвърна също със салют.
 Самолет на съветското военно министерство кацна във Венецуела
Самолет на съветското военно министерство кацна във Венецуела

Двете страни не дават отговор на въпросите на медиите…

Русия не разкрива детайлности за задачата на визитата.

Руски медии оповестяват, че американски бойни кораби от разстояние наблюдават придвижването на морската група на Москва . Американският унищожител USS Jason Dunham е на няколко километра разстояние от съветската фрегата.

Destination Cuba! #RussianNavy #ВМФ ships #СФ Admiral Gorshkov & tugs Elbrus & Nikolay Chiker enter Gulf of Mexico en route to Havana. @USNavy Arleigh Burke class guided missile destroyer USS Jason Dunham keeps an eye on the area. @USCG buoy-laying vessel Elm sails 30nm N of Cuba pic.twitter.com/QmhIfg7hqm
— Yörük Işık (@YorukIsik) June 23, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР