Един от най-любимите ни британски актьори – Хю Грант днес

...
Един от най-любимите ни британски актьори – Хю Грант днес
Коментари Харесай

Хю Грант на 60! Вижте 5 от най-добрите му роли

Един от най-любимите ни английски артисти – Хю Грант през днешния ден навършва 60! Хю Джон Мънго Грант е роден на 9 септември 1960 година в Хамърсмит, Лондон, и е едно от най-разпознаваемите лица на. Започва кариерата си, като написа сюжети и тв скечове. Играе в спектакъл в Нотингам, а по-късно с двама свои сътрудници основават комедийната натрупа The Jockeys of Norfolk, която прави скечове в местните питейни заведения.

Актьорът прави своя дебют на огромен екран през 1982 година във кино лентата " Привилегированите ", а рецензията му обръща внимание за първи път през 1987 година, когато взе участие в провокативния за своето време филм " Морис ", който споделя за любовта на гей двойка. Смелостта и безапелационното показване на Грант и екранната му половинка – Джеймс Уилби, им носи премия от  – за най-хубава мъжка роля.

Вижте още 5 кино лентата, в които да се насладите на Хю Грант.

„ Четири сватби и едно заравяне “ (1994)

Хю Грант е в ролята на чаровния ерген Чарлз, който е обкръжен от  жени, само че той не желае да се посвети на нито една от тях... На една женитба обаче Чарлз среща Мери () и се влюбва в нея. Двамата се срещат на още 3 сватби и едно заравяне, а най-после самият Чарлз застава пред олтара, само че с неверния човек. Романтичната комедия се е трансформирала в класика, а Хю Грант печели " Златен глобус " за ролята си.



 

Гледайте също…
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР