Един от най-красивите автомобили в историята на Peugeot възкръсва като

...
Един от най-красивите автомобили в историята на Peugeot възкръсва като
Коментари Харесай

Старото става ново

 51-1-6kol

Един от най-красивите коли в историята на Peugeot възкръсва като електрически концепт. Легендарното купе Peugeot 504 се завръща под името e-Legend Concept. Това е студиен модел, който надали в миналото ще стигне до серийно произвеждане за разлика от своя популярен предходник. Сглобяваното в интервала 1968 – 1983 година Peugeot 504 има продажби от 3,7 милиона екземпляра, като в историята на Peugeot отстъпва по тираж единствено на градските Peugeot 205 и Peugeot 206.

 51-2-5kol

С концептуалния автомобил e-Legend Concept френските дизайнери демонстрират по какъв начин остарялото може да стане ново половин век по-късно и даже да покаже какви ще бъдат колите след още половин век. Моделът разполага с напълно самостоятелен режим на придвижване, при който кормилото се сгъва и прибира в таблото. Ако лидерът реши да поеме контрола, тогава кормилото още веднъж се разгъва и е на негово разположение. Вратите нямат дръжки, а се отварят електрически посредством датчик, който разпознава по кое време лидерът наближава колата. На задното стъкло има екран, който поздравява пасажерите с добре пристигнали. На борда те ще изпитат носталгията по 70-те години на предишния век, защото потъват в лукса на тюркоазено-плюшени ретро материи, комбинирани с дървени приложения.

 2058694-nue4vmnwmu

Сякаш от бъдещето са пристигнали 16-те монитора на борда. Два от тях са интегрирани в сенниците и на тях може да се гледат филми, до момента в който автомобилът се движи в самостоятелен режим. На голям 49-инчов екран лидерът и пасажерът до него могат да водят вълнуващи дуели на електронни игри. Бутони и лостчета в кокпита липсват. Всички функционалности се ръководят от авангардната централна подпора, на която е ситуиран 6-инчов сензорен екран и кръговиден контролер. Водачът може да задейства доста функционалности и с гласови команди.

 51-3-6kol

Задвижването е напълно електрическо от електромотор с мощ 462 к.с. и 800 Нм. Батерията с потенциал 100 киловатчаса обезпечава пробег от 600 км с едно зареждане, като разрешава оптималната скорост 220 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4 секунди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР