Един от най-известните затворници Янко Ваташки се майтапил с други

Един от най-известните затворници Янко Ваташки се майтапил с други ...

Един от най-известните затворници Янко Ваташки шокира с бъдещите си планове ВИДЕО.

Един от най-известните затворници Янко Ваташки се майтапил с други лишени от свобода, че щял да става шеф на затворите. Най-големият мъжкар сред пандизчиите се шегувал, че след като нямало кой да поеме занданите в страната, той е готов да вземе тази длъжност, пише Lupa.bg. 

Янко Страшилището, както е известен зад решетките здравеняка, винаги е защитавал правата на лишените от свобода. Наскоро Ваташки отпразнува 45-годишния рожден ден с голям купон.

Здравенякът от Радомир имал подкрепата на всички затворници, които казвали, че само той знаел проблемите им и началник на затворите трябвало да бъде човек, който е запознат с всичко. 

Още през 2013 година Янко Ваташки обяви намерения да влиза в политиката. Янко Страшилището смяташе да се впусне в голямата политика чрез Национално движение “Съвършена България”. То беше създадено по негова идея в началото на 2013 година и в него членуват близки на лишени от свобода. Сдружението защитава хора в неравностойно положение.

През лятото на 2011 година беше създадена неправителствената организация „Българско затворническо сдружение за рехабилитация“, на което Ваташки е главен секретар. То също се обяви за защита правата на затворниците. Той води няколко дела срещу държавата заради лошите условия зад решетките.

Янко страда от тежък диабет, а не му беше предлагано адекватно лечение. Освен това Ваташки събираше и подписка за подобряване условията в зандана. Докато е в затвора Янко Ваташки се занимава с бокс и се отдаде на писането на поезия.

Разбира се, че Янко Ваташки няма как да бъде допуснат до поста "шеф на затворите", но голяма част от лишените от свобода били наивни хора и вярвали, че здравенякът ще оглави всички родни пандизи.

Шефът на затворите Васил Миладинов бе отстранен на 3 юли от Данаил Кирилов. Мотивите тогава не бяха оповестени. Затова Синдикатът на работещите в затворите се усъмни дали наистина Миладинов е махнат от ГДИН и поиска писмено потвърждение от министъра. Той обаче не го направи.

Остава загадка причината за изгонването на затворническия шеф. Негови колеги подозират, че е станал неудобен заради обществена поръчка за милиони, която е трябвало да отиде в ръцете на „избрани хора”.

От Министерство на правосъдието уточниха, че Васил Миладинов е временно отстранен, докато трае дисциплинарното производство срещу него. Той не е на работа от 31 юли. Ще бъде възстановен, ако не се открият нарушения при управлението му. До този момент нарушения не са открити.

Източник: blitz.bg