Един от най-известните затворници Янко Ваташки се майтапил с други

...
Един от най-известните затворници Янко Ваташки се майтапил с други
Коментари Харесай

Един от най-известните затворници Янко Ваташки шокира с бъдещите си планове ВИДЕО

Един от най-известните пандизчии Янко Ваташки се майтапил с други лишени от независимост, че щял да става началник на пандизите. Най-големият мъжага измежду пандизчиите се шегувал, че откакто нямало кой да поеме занданите в страната, той е подготвен да вземе тази служба, написа Lupa.bg.

Янко Страшилището, както е прочут зад решетките здравеняка, постоянно е защитавал правата на лишените от независимост. Наскоро Ваташки отпразнува 45-годишния рожден ден с огромен ваучър.

Здравенякът от Радомир имал поддръжката на всички пандизчии, които казвали, че единствено той знаел проблемите им и шеф на пандизите трябвало да бъде човек, който е осведомен с всичко.

Още през 2013 година Янко Ваташки разгласи планове да влиза в политиката. Янко Страшилището смяташе да се впусне в огромната политика посредством Национално придвижване “Съвършена България”. То беше основано по негова концепция при започване на 2013 година и в него членуват близки на лишени от независимост. Сдружението пази хора в неравностойно състояние.

През лятото на 2011 година беше основана неправителствената организация „ Българско затворническо съдружие за рехабилитация “, на което Ваташки е основен секретар. То също се разгласи за отбрана правата на пандизчиите. Той води няколко каузи против страната поради неприятните условия зад решетките.

Янко страда от тежък диабет, а не му беше предлагано съответно лекуване. Освен това Ваташки събираше и подписка за възстановяване изискванията в зандана. Докато е в пандиза Янко Ваташки се занимава с бокс и се отдаде на писането на лирика.

Разбира се, че Янко Ваташки няма по какъв начин да бъде позволен до поста "шеф на пандизите ", само че огромна част от лишените от независимост били наивни хора и вярвали, че здравенякът ще оглави всички родни пандизи.

Шефът на пандизите Васил Миладинов бе отхвърлен на 3 юли от Данаил Кирилов. Мотивите тогава не бяха оповестени. Затова Синдикатът на работещите в пандизите се усъмни дали в действителност Миладинов е махнат от ГДИН и изиска документално удостоверение от министъра. Той обаче не го направи.

Остава мистерия повода за изгонването на затворническия началник. Негови сътрудници подозират, че е станал неуместен поради социална поръчка за милиони, която е трябвало да отиде в ръцете на „ определени хора”.

От Министерство на правораздаването прецизираха, че Васил Миладинов е краткотрайно отхвърлен, до момента в който трае дисциплинарното произвеждане против него. Той не е на работа от 31 юли. Ще бъде възобновен, в случай че не се открият нарушавания при ръководството му. До този миг нарушавания не са открити.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР