Един от най-известните магове в света е Хари Худини. Той

...
Един от най-известните магове в света е Хари Худини. Той
Коментари Харесай

Най-известните магове

Един от най-известните магове в света е Хари Худини. Той успявал да излезе цялостен и незасегнат от затворнически килии, от голям книжен чувал, без да раздра хартията и от всевъзможни сложни места.

Илюзионистът се освобождавал от цистерни, гробове и от резервоар, който се запълвал с вода. През 1918 година Худини показал изгубването на цялостен слон на хиподрума в Ню Йорк.

Голяма част от илюзиите на Худини се състояли от освобождението му от окови и затворени пространства. Животът на Худини не веднъж е бил ентусиазъм за кинорежисьорите.

Един от известните модерни майстори на илюзиите е американецът Дейвид Блейн. Той се прочул с уличните си трикове, които почнал да показва против няколко монети през 1997 година.

 Най-известните магове

Две години по-късно той станал толкоз известен, че го канели в най-известните телевизионни шоупрограми, а самият той показал грандиозни илюзии пред аудитория.

Сред по-мащабните му илюзии са погребването му в пластмасов резервоар, замразяването му в мразовит блок, тридесет и пет часово стоене в изправено състояние на върха на двадесет и два метрова бетонова колона.

Блейн неведнъж показал способността си да задържа дишането си под вода дълго време. Един от известните съперници на Блейн е Крис Ейнджъл.

Неговите илюзии излизат отвън границите на нормалните трикове на магьосниците. Ейнджъл, който също по този начин е артист и музикант, върви по стени, лети и се самозапалва.

Най-известният вълшебник на съвремието е Дейвид Копърфилд, който се прочува още на осемнадесетгодишна възраст, когато води свое телевизионно шоу.

Копърфилд кара цели самолети да изчезват, една от огромните му илюзии е изгубването на Статуята на свободата. Следват илюзии като прехвръкване през Гранд Каньон, минаване през Великата Китайска Стена, бягство от Алкатрас и от взривяваща се постройка, рухване от Ниагарския водопад, оцеляване в огнен дирек.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР