Един от най-известните изследователи в областта на акушерството и гинекологията

...
Един от най-известните изследователи в областта на акушерството и гинекологията
Коментари Харесай

Известен малтийски професор гостува в УМБАЛ Свети Георги

Един от най-известните откриватели в региона на акушерството и гинекологията Негово Превъзходителство проф. Джордж Грегори Бутиджидж от Малта посети през днешния ден УМБАЛ " Свети Георги “. По персонална покана на проф. доктор Екатерина Учикова, шеф на Клиниката по акушерство и гинекология в болничното заведение, той бе посетител преподавател пред лекари и специализанти от тази здравна област. 

Проф. Бутиджидж е експерт в региона на патологичното акушерство и по-специално кардиотокографския мониторинг на плода, неговата интерпретация и избора на най-благоприятен способ и време за родоразрешение. С тази тематика и някои юридически аспекти, извънредно потребни за клиничната процедура на акушерите, се срещнаха през днешния ден лекари и специализанти от АГ клиниката на УМБАЛ " Свети Георги “.  

За интервала на престоя си в Пловдив проф. Бутиджидж ще изнесе още една лекция, но  пред студенти по медицина от МУ – Пловдив. Проф. Джордж Грегори Бутиджидж е роден в Слиема, Малта, на 26 октомври 1952 година Той е бележит и почитан експерт в региона на акушерството и гинекологията на клинично и академично равнище. Изнася лекции и организира изпити във Факултета по медицина и хирургия в Малтийския университет.  

Заемал е разнообразни позиции в региона на медицината, в това число като представител на Малта на европейско равнище и в Кралския лицей по акушерство и гинекология в Лондон, член е на Малтийския съвет по медицина, създател на Малтийския лицей по акушерство и гинекология, шеф на Малтийската кръвна банка. Член е на Медицинския съвет на Малта и Европейската асоциация по акушерство и гинекология и мн. други Той работи и като правосъден и медицински специалист на трибунала за отменяне на Католическата черква в Малта, където също изнася лекции.  

Н. Пр. проф. Джордж Бутиджидж е необятно оповестен създател, както на медицински, по този начин и на медико-правни материали, исторически и художествени творби, за които е получил голям брой награди, а част от тях са преведени на няколко езика. Проф. Бутиджидж е ръководител на Ордена на хоспиталиерите и ексклузивен и пълномощен дипломат на Светия трон и Суверенния боен медал на Малта, Родос и Йерусалим.  

През 1988 година е ръкоположен за рицар на Малта и след това е награден с Командирски кръст. Два пъти е почетен с сан Рицар на Големия кръст (Knight Grand Cross), като самопризнание за неговата работа в границите на Суверенния боен медал на Малта, както и като самопризнание за неговата дипломатическа работа сред Ордена и Република Малта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР