Един от най-известните ирански филмови режисьори, Дариуш Мехрджуи, и съпругата

...
Един от най-известните ирански филмови режисьори, Дариуш Мехрджуи, и съпругата
Коментари Харесай

Един от най-известните ирански режисьори и съпругата му са открити мъртви

Един от най-известните ирански кино режисьори, Дариуш Мехрджуи, и брачната половинка му са открити мъртви.

83-годишният мъж и Вахидех Мохамадифар са открити с прободни рани в дома им покрай столицата Техеран в събота вечерта, оповестиха управляващите.

Дариуш Мехрджуи и Вахидех Мохамадифар. Снимка: Twitter

Мехрджуи е считан за един от създателите на иранската нова вълна в киното.

Местни медии, представени от Би Би Си, настояват, че убийството се свързва с четирима души.

Тялото е разкрила щерка им. Мехрджуи я поканил на вечеря в дома му в град Карадж в събота вечерта и намерила телата, споделя основният арбитър Хосейн Фазели.

Съпругата Мохамедифар, сценарист и дизайнер на костюми, неотдавна се е оплакала, че е била заплашвана и че къщата е била ограбена, отбелязва английската медия.

Мехрджуи учи в Съединени американски щати. Следващите пет години живее във Франция. Придобива национална и интернационална популярност с кино лентата си " Кравата " от 1969 година, който споделя за обсесията на селяндур от титулярното животно. Другите му най-забележителни филми са " Хамун ", " Крушовото дърво " и " Лейла " - последният за безплодна жена, която предизвиква брачна половинка си да се ожени повторно.

Движението на новата вълна се концентрира основно върху реализма, само че Мехрджуи е прочут с това, че черпи ентусиазъм от литературата.

През годините той получава доста награди, само че въпреки филмите му да са отбелязвани на интернационалните кино фестивали, някои от тях съвсем не са виждали бял свят в Иран заради цензурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР