Един от най-известните и влиятелни евродепутати в сегашния Европейски парламент

...
Един от най-известните и влиятелни евродепутати в сегашния Европейски парламент
Коментари Харесай

Известен германски евродепутат прибира пари от ЕП по втория начин

Един от най-известните и авторитетни евродепутати в настоящия Европейски парламент - Елмар Брок, се забърка в скандал след изобличаващ материал на Politico.
Според материала, Брок е таксувал с по 150 евро всеки собствен клиент, като по-късно заявил разноски по посрещането на гости и Европейския парламент му плащал за същото, за което към този момент е взел пари, написа БГНЕС. Това разрешило на германеца да вземе 18 000 евро единствено в интервала 2016 - 2017 година.
Таксата от 150 евро на клиент Елмар Брок обяснил с това, че Европейския парламент не покрива всички разноски по посрещането на посетителите му, които били многочислени.
Politico написа, че разполага с документи, от които проличава, че при доста групови визити, цената на визитата е била доста по-ниска от 150 евро на човек, само че разликата не е била връщана на посетителите. В един от посочените образци, Елмар Брок взел от Европейския парламент 8760.80 евро, с цел да посрещне група от над 40 души от немския град Падерборн. След това предиздвикал и самите гости да му платят още 6150 евро. Всички разноски по престоя на групата били 8600 евро. Така у Брок останали повече от 6300 евро остатък, които той запазил.
Елмар Брок е бил обект на рецензии за приходите си и преди, откакто се разбра, че години наред е запазил поста си в една от огромните медийни компании в Германия. Така взимал заплата на евродепутат от 8757 евро и заплата от медийната компания от 5000 евро на месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР