Един от най-известните и успешни треньори за подрастващи на Италия

...
Един от най-известните и успешни треньори за подрастващи на Италия
Коментари Харесай

Левски прави революция

Един от най-известните и сполучливи треньори за подрастващи на Италия мина в Левски София. Ръководството на волейболния клуб подписа 3-годишен контракт с Андреа Буратини, който в продължение на 9 сезона бе основен треньор в школата на гранда Тренто (Трентино).

Специалистът има близо 20 извоювани трофеи като ментор на разнообразни клубове от Ботуша във възрастовите категории до 14, до 16 и до 20 година В богатата си кариера 51-годишният Буратини е работил още за Фалконара, Лорето, Асколи, Санта Кроче, Алто Адидже. Бил е и старши треньор на мъжки тимове, като през сезон 2004/2005 поема Тренто и го извежда до плейофите.

От 2013 година Буратини е началник на волейболното учебно заведение към италианската федерация и образова треньори. В момента четирима състезатели, построени от него, са част от мъжкия внушителен отбор на „ адзурите”. Това са Симоне Джанели, Габриеле Нели, Тициано Мацоне и Микеле Федрици.

Левски София е първият задграничен клуб, за който ще работи експертът. Той ще дава отговор за школата на „ сините” и ще води тимовете за юноши-старша и юноши-младша възраст. Досегашният ментор на тези гарнитури – Лъчезар Рангелов, остава в клуба като асистент на Буратини и ще има опцията да черпи от големия му опит.

Привличането на Буратини демонстрира ясно упоритостите на Левски София да построи най-хубавата школа у нас. През миналия сезон клубът приключи преди всичко по извоювани оценки в обособените възрастови групи. Ръководството на клуба се надява с привличането на италианския треньор да бъде продължена възходящата последователност и да бъдат построени още доста състезатели със синя фланелка.

„ Много се вълнувам от това ново предизвикателство в живота ми. Определено ми хареса чудесният план на Левски София и нямам самообладание да стартира работа с клуба”, съобщи Буратини за клубния уебсайт www.levskivc.bg и формалната страница във Фейсбук. Очаква се той да дойде в София при започване на август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР