Един от най-известните графити артисти в България Георги Х., познат

...
Един от най-известните графити артисти в България Георги Х., познат
Коментари Харесай

Трагедия! Напусна ни легендарен графити майстор!

Един от най-известните графити актьори в България Георги Х., прочут с артистичния си псевдоним STER, е умрял по-рано тази седмица в Москва. За нещастието оповестиха негови близки и другари, само че за момента не се загатва повода за кончината на прословутия художник, написа " Флагман ". 

Роден и израстнал в София през 1987 година, STER е прочут по целия свят с неповторимото си стрийт изкуство.

През живота си 31-годишният художник съумява да реализира нещо, с което малко хора в света са способни да се похвалят. За 365 дни той съумява да изрисува близо 500 графита в цялата страна, обикаляйки от град на град, изписвайки името си STER със класическите стилизирани букви. Той прави това без да пропусне даже и ден.



Графити майсторът има стотици фотоси, само че той в никакъв случай не показваше лицето си, с което сътвори още по-силна легенда за себе си.

Това негово дело получи международно самопризнание по целия свят в няколко публични уеб страницата за графити и актьорът получи почитание от останалите си сътрудници в Европа и Северна и Южна Америка.



Преди да бъде актуализирана, занемарената тенис стена в Морската градина на Бургас, на процедура беше самобитна изложба на художника с най-малко 15 негови части.

В Бургас негови „ части “ могат да бъдат видяни на всички места, като се стартира от стената до ресторат „ Нептун “ и се стигне до към този момент обновената стена за тренировки по тенис.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР