Един от най-известните футболисти в ившия СССР през 80-те и90-те

...
Един от най-известните футболисти в ившия СССР през 80-те и90-те
Коментари Харесай

Спортният директор на Динамо поема треньорския пост

Един от най-известните футболисти в ившия Съюз на съветските социалистически републики през 80-те и90-те години Алексей Михайличенко ще заеме поста старши треньор на Динамо (Киев) на мястото на уволнения Александър Хацкевич.

56-годишният някогашен полузащитник и все още е в клуба, като заемаше поста състезателен шеф. Най-вероятно той ще бъде непрекъснато назначен на поста, а не като краткотрайно изпълняващ длъжността.

За Михайличенко това ще бъде втори интервал като старши треньор, 15 години по-късно след първия. Михайличенко е бил помощник-треньор на Динамо, а също по този начин народен селекционер и треньор на младежите до 21 години. Като футболист играе 9 години за Динамо, след което минава в Сампдория и в шотландския Глазгоу Рейнджърс.

Вадим Евтушенко, съотборник на Михайличенко и в клубния, и в националния тим, най-вероятно ще бъде назначен за негов асистент. Двамата нови треньори ще бъдат показани по-късно през днешния ден или на следващия ден. Уволнението на Хацкевич беше подбудено от третото следващо отпадане на Динамо в плейофите за място в Шампионската лига, този път от белгийския ФК Брюж.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР