Един от най-известните американски престъпници на 20 век – Чарлз

...
Един от най-известните американски престъпници на 20 век – Чарлз
Коментари Харесай

Чарлз Менсън, най-известният сериен убиец в САЩ, умря

Един от най-известните американски нарушители на 20 век – Чарлз Менсън, е умрял на 84-годишна възраст в калифорнийския затвор „ Коркоран “, оповестиха локални медии и администрацията на пандиза.

В края на 1960-те години Менсън основава сектата, виновна за бруталните убийства в богатите квартали на Лос Анджелис. Една от жертвите му е бременната в 9-ия месец жена на режисьора Роман Полански – Шарън Тейт, напомня Франс прес.

Психопатът с татуиран пречупен кръст на челото бе в пандиза повече от 40 години.

Миналата седмица е бил изместен поради утежняване на здравето в болничното заведение в Бейкърсфийлд.

Той е наказан през 1971 година на гибел дружно с четирима свои почитатели за убийството на 7 души. През 1972 година, след въвеждането на мораториума върху смъртното наказване в Калифорния, присъдата му е сменена с доживотна с право на условно предварително освобождение

В края на 2014 година Менсън изиска позволение да се ожени за 26-годишната Афтън Илейн Бъртън, само че не го получи. Преди това, през 2012 получи и отвод да бъде освободен предварително. Следващият път, когато можеше да изиска още веднъж независимост, бе през 2027 година

През 1960-те години психопатът основава в калифорнийската пустиня комуната „ Семейство Менсън “. Твърди, че е прероден Христос и провежда серия убийства, с цел да провокира война сред белите и черните, която съгласно него ще завоюват белите. Зверските убийства в Лос Анджелис провокират суматоха в града и щокират света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР