Един от най-издирваните мъже в Италия, мафиотът Роко Морабито, кацна

...
Един от най-издирваните мъже в Италия, мафиотът Роко Морабито, кацна
Коментари Харесай

Кокаиновият крал на Милано се завърна в Рим

Един от най-издирваните мъже в Италия, мафиотът Роко Морабито, кацна в Рим, откакто беше екстрадиран от Бразилия , където се укриваше, заяви Би Би Си.

Известен като " кокаиновия крал на Милано ", Морабито беше задържан през май предходната година при взаимна интервенция на бразилската и италианската полиция.

55-годишният мафиот ще изтърпи 30-годишна присъда затвор за трафик на опиати.

Мафиотският необут е прекарал десетилетия в бягство, употребявайки подправена идентичност в Южна Америка.

Миналата година полицията най-сетне го наблюдава в Жоао Песоа, пристанищен град в североизточна Бразилия, където беше задържан дружно с различен член на мафиотската формация `Ндрангета - Винченцо Паскино. Той е наказан на 17 години затвор за трафик на опиати.

Роко Морабито е роден в Калабрия, Южна Италия, в фамилията на Джузепе Морабито, началник на мафиотската тайфа Ндрангета в градчето Африко. През 2004 година Джузепе е задържан и ръководството на компанията се поема от сина му .

Престъпната мрежа управлява по-голямата част от трафика на кокаин в Италия и отвън нея.

Като млад Морабито се прочува като сполучлив наркотрафикант в Милано, организирайки основни направления за контрабанда на кокаин от Южна Америка в този италиански град.

Скоро той попада в полезрението на полицията, която го слага под наблюдаване.

На записите от видеонаблюдението се вижда по какъв начин Морабито се пробва да уреди покупко-продажби за повече от един звук кокаин от Южна Америка , само че скоро по-късно мафиотът изчезва. Полицията счита, че той е избягал в Бразилия, където е живял под подправеното име Франсиско Капелето.

Оттам се реалокира в прилежащ Уругвай, където живее в курорта Пунта дел Есте в продължение на най-малко 13 години.

В Уругвай Морабито наема първокласна вила , която украсява с творби на изкуството. Според съседите той карал скромна кола и никой не предполагал за благосъстоянието му, до момента в който не провел помпозно празненство за рождения ден на щерка си.

Гангстерът - дезертьор още веднъж попада в полезрението на полицията, когато записва щерка си в учебно заведение с същинското ѝ име. През 2017 година той се скарва със брачната половинка си и се реалокира в хотел в Монтевидео, столицата на Уругвай . Тогава се намесва полицията.

са открити револвер, 13 мобилни телефона и 150 паспортни фотоси в разнообразни разновидности.

През 2019 година, откакто прекарва две години в пандиза в очакване на екстрадиция в Италия, той.

В рамките на ръководена от Интерпол многонационална полицейска интервенция, ориентирана към битка с " Ндрангета ", през 2021 година той най-сетне е.

Миналата седмица федералният висш съд на Бразилия позволи изгонването му в Италия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР